GALDHØPIGGMASSIVET

HVOR: Lom, Oppland, Jotunheimen
ADKOMST: Bilvei til enten Juvasshytta (1848 moh.), Spiterstulen, og på forsommeren: Leirvassbu. Med vinterstengte veier inn til Leirvassbu og Spiterstulen er det mulig å ta seg inn fra Bøverdalen. Veien til Juvasshytta åpner i år den 10. mai.
RUTA: Juvasshytta – Styggebrean – Porten – Storjuvbrean – Illåbrean – Lindebergtinden – Vakkerbandet – Bukkeholstindan - Bukkeholsbandet – og retur til Juvasshytta
DISTANSE: 26 kilometer, 1300 høydemeter. 
NÅR: Året rundt, men særlig vårskiturer og tinderangling i lyse sommernetter er magisk.

ALTERNATIVE VARIANTER

Høgruta Jotunheimen
En moderne hytte til hytte-tur som første gang ble gjort av frikjører Stian Hagen, og som er i ferd med å bli en ny klassiker gjennom Jotunheimen, med mer fokus på skikjøring underveis.
RUTA: Gjendesheim/Bessheim – Glitterheim - Spiterstulen – Leirvassbu – Krossbu
DISTANSE: 77 km – 7208 høydemeter
Arne Næss-ruta
På slutten av 1920-tallet gikk Arne Næss lengre turer og traverser i Jotunheimen. Sammen med Morten Hansen førstebesteg de Ymelstinden og Storjuvtinden sammen.
RUTA: Går fra Spiterstulen via Eventyrisen på alle topper/rygger rundt Svellnosbrean.

Dette venter deg som skal gå Høgruta i Jotunheimen 

Vi mennesker er rare. Tåke eller regn, stiv kuling eller surklende brevann: 2469 meter over havet skal vi karre oss uansett. Bastet sammen i bretau over Styggebrean. I hutrende flokk opp Piggurda. Trampende i hverandres nistepakke på toppen av selve Galdhøpiggen. For hva? Intet sted i verden tas flere meningsløse selfier enn på Norges høyeste punkt: I bortimot samtlige av sommerens dager er Galdhøpiggen så innhyllet i tåke at du knapt ser din egen mobil.