SENDEPLAN

21. august -  Dette er stiløping

28. august - Flyt og tempo

4. september - Motbakke

11. september - Nedover

18. september - Skader og skadeforebygging

25. september - Valg av sko

2. oktober - Ernæring

9. oktober - Løp fortere

Her kommer den aller første episoden av Født til å løpe. Hva stiløp handler om, gledene ved sporten og en liten vervingstale fra programleder Malene Blikken Haukøy er hva du får denne gang. 

- Det er en veldig god følelse, en tilfredsstillende følelse. Stiløping er en kompleks idrett. 

Stiløping er i vinden, og stadig flere har fått øynene opp denne komplekse idretten. Det er fart, spenning, et slit i motbakkene og uendelig med eventyr og naturopplevelser underveis. Stiløping er en idrett som stiller krav til balanse, styrke, teknikk, kondisjon og fart. En møter ulike element og utfordringer ute i naturen, og skal en bli en god løper i terrenget må en mestere alle disse.

 

Stiløping er kort sagt løping utenfor asfalt og grus, gjerne høyt til fjells eller langt til skogs. Det er ulike vanskelighetsgrader, ulike typer sti og ulike typer konkurranser. Både motbakkeløp og fjelløping har vokst frem som populære idretter di siste årene. Det er også ulik lengde på disse konkurransene. Noen er enkle og korte og overkommelige for di fleste. Andre er skremmende lange, og krever mye trening for å komme gjennom.

 

-  Jeg syns at det å komme seg ut i fjellet, gjerne alene, er balsam for sjelen. Jeg trives veldig godt når ting går fort nedover, det er ekstremt, og man må være 100% fokusert. Jeg har lagt bak meg mange fine eventyr i fjellet, og flere skal det bli! Løping i fjellet blir aldri kjedelig. Det er uendelig med muligheter og varisjon. 

Løpeserien "født til å løpe" er for deg som er ny i "gamet" og vil lære mer om sporten. Serien tar også for seg teknikk, trening, kosthold og skader, enkle tips som også erfarne løperer kan lære av. 

 

SE ALLE EPISODENE I LØPESKOLEN –  http://www.fftv.no/tag/fødttilåløpe?p=3 

SE OGSÅ: Løp fortere

LES OGSÅ: Motbakkefarsotten

Høyangerjenta Malene Blikken Haukøy studerer til daglig pedagogikk i Sogndal og er svært aktiv både sommer og vinter. På vinteren satser hun hardt på landslaget i randonne hvor hun blant annet kan skilte med norgeshistoriens første verdenscupseier. Sommerhalvåret innebærer ikke hvile for den spreke tjuefireåringen, da er det verdensliten i stiløp som skal få kjenne på det enorme konkurranseinstinktet hennes. Nylig fikk Malene en knallsterk tredjeplass i prestisjetunge Tromsø Skyrace. Dessuten ble hun nummer to av alle startende på 75 kilometer lange Hornindal Rundt. 

LES OGSÅ: Håpet fra Høyanger

LES OGSÅ: Vond legg stoppa Kilian

FØDT TIL Å LØPE

Utemagasinet har de siste årene rettet mye fokus på stiløping. Det skal vi fortsette med. «Født til å løpe» har den talentfulle Malene Blikken Haukøy i programlederrollen, og gjennom åtte episoder skal vi rekruttere, inspirere og motivere. Dette er en serie for både nybegynnere og viderekomne, derfor skal det også være mye å lære for de som allerede er godt innviet i denne sporten. Serien er innspilt i kremen av norsk natur, med fjell og fjorder i og rundt Loen (Nordfjord) som bakteppe. Så hvis du ikke skulle ha noe interesse av løp, er det kanskje andre grunner til å følge med. Hver fredag legges filmene ut.