Vi kaller det Skarvatnet rundt, men det er egentlig fjelltoppene rundt. Her er det en superfint terreng hele veien. Det er ingen tydelig sti, så du må navigerer deg fra topp til topp, men likevel så ser man så tydelig hele fjellrekken. Også når man titter opp på det før start.

LES OGSÅ: Mer om fjelløping

Annonse

Skarvatnet ligger inne i Skardalen, og innsjøen omgitt av fjellene Kvammen, Kvamsfjellet, Tjørnpiken, Nonshøa og Storguvpiken Her er det også mange fine vann. Det går an å kan starte i nordenden av vannet, eller ved campingen ved Skarvatnet. Egentlig kan du starte fra hvor som helst. Det går noen merkete turstier opp i fjellet som kan være fine utgangspunkt, ut fra følelsen og hva man ønsker for dagen. Forskjellen fra å gå er at man ser for seg noen topper, og så bare setter man i gang. Man finner alltid nye løperunder i dette terrenget. Det er også veldig fint å gjøre sammen med andre. Noe annet enn å treffes over en kaffe.

OPPDAL: Tidligere alpinist Janette Hargin, her på vei ned Halsbekkhøa. Foto: Margrete Vognild Blokhus

«Når jeg løper, får jeg mer ut av hele fjellopplevelsen, jeg er mer i den. Det er tungt når det går oppover, men når du kommer du opp og har de fantastiske omgivelsene, da er jeg i det og får mer ut av hele fjellopplevelsen. Jeg elsker å teste og se hva jeg kan og forlenge turene og utforske områdene. Du ser toppene der og der og der. og kanskje legge inn en overnating.» 

Janette Hargin, tidligere alpinist, fjelløper

Skarvatnet rundt

Start: Nede ved Skarvatnet, flere muligheter
Høydemeter: Ca. 800-1000
Lengde: 15-20 km
Tidsbruk: 2-2,5 timer
Sesong: juni-nov