Madshus Intelligrip Nordic Pro

Lengde: 202 cm 

Mål: 47-44-46 mm

Spenn: Relativt mykt spenn, men litt stivere sluttspenn, spriker litt i tuppene   

Veil pris: 3900,- 

skala
9/10

Den norske skiprodusenten Madshus er offensive med nye toppmodeller både for eliten og felleski for folk flest.

Madshus Intelligrip Nordic Pro er en av storselgerne til denne norske produsenten, som holder til på Biri. Denne skien var virkelig en positiv overraskelse.  

Konstruksjonen på denne skia gjør den stabil og enkel å styre. Nytt på 2021-modellen er en del innsving, som er med på å bidra til at skia er lette å manøvrere. Skia føles lett på foten, i framføringen i diagonal er dette den skia i vår test som føles mest som en racingski. Her har Madshus truffet meget godt med blandingen av egenskaper for en ski til trenings- og turbruk. Skiene er lette å få feste på, de tar ikke alt for mye nedi i staking og de er lette å manøvrere utfor og i svinger. 

Dette skiparet treffer bortimot perfekt om du vil ha et par ski du kan bruke til det meste. De gir en god skifølelse i treningsfart, samtidig som de også egner seg godt til en rolig tur sammen med ungene.  

Skiene er svært lette å få feste på, både når man legger kraft i frasparket og når man rusler rolig opp bakkene. Fellene bremser lite når man står med vekt på begge skiene og glir, men de tar selvsagt litt nedi når man står og staker.  

Skal du ha felleski som ikke bremser en del i staking, kreves et spenn som gjør at du vil slite med å få feste. Totalt representerer Madshus Intelligrip Nordic Pro et bredt bruksområde og god skifølelse både på tur og trening. Det gjør skia til en ganske klar testvinner og et godt valg til variert bruk.   

 

Egenskaper i forskjellige terrengtyper: 

Motbakke: Det er lett å få feste på disse skia, både i trenings- og turtempo. Modellen er også lett å føre og stabile å gå på. 

Flatt: Fellene tar litt nedi når du staker, men det oppleves likevel ikke som det bremser farta så mye. 

Utfor/sving: Skiene er stabile, og innsvingen gjør at det er lett å manøvrere i svinger. 

VURDERING
Karakter