Fischer Twin Skin Superlite/Aero

Lengde: 204 cm

Mål: 48-44-46 mm

Spenn: Relativt mykt spenn, lett å få feste, ligger på i tuppen 

Veil pris: 3099,- 

skala
7/10

Tyske Fischer har etter hvert kommet med mange gode felleski-modeller. Produsenten er markedsleder på racingski og leverer ski med jevnt høy kvalitet og en fin balanse av egenskaper.

Fischer Twin Skin Aero/Superlite er en utgående modell som vil bli oppgradert til neste år, men vi valgte likevel å ha den med i testen som Fischer-representant.

Dette er en god ski for deg som vil rusle på tur, gå sammen med ungene, eller som går på ski i løyper av varierende kvalitet. Dersom du vil trene i godt preparerte løyper, eller om du vil ha en ski som både er gode til tur og treningsbruk - er det andre modeller i denne testen som er bedre. 

Disse skiene krever lite av deg, de er lette å få feste på, glir relativt godt og er veldig trygge utfor og i svinger. Det er på mange måter en ypperlig turski, som tåler variert bruk. Men skiene er mer «klumpete» og tyngre enn flere av de andre modellene i testen.

Det at de er solide, er for så vidt ikke negativt dersom du vil ha ski som skal tåle variert bruk. Men dersom mye av den varierte bruken du søker er i treningstempo, bør du antakelig heller velge Madshus eller Rossignol sin modell. Og om du vil ha en turski og en fjellski, er Fjelltech et bedre valg. Men dersom du kun vil ha en turski til bruk i løyper, er Fischer Aero/Superlite et trygt og godt valg.

Egenskaper i forskjellige terrengtyper:

Motbakke: Skiene er lette å få feste på og du kommer deg fint opp bakkene på de aller fleste fører. Men skiene føles tunge i framføringen, så om du setter på litt fart – får du ikke noen topp skifølelse. Men til tur fungerer de fint. 

Flatt: Skiene er stabile, men fellene tar nedi. De er med andre ord behagelige å stake på, men du får ikke maksimalt igjen for kreftene du legger i stavtakene. 

Utfor/sving: Skiene har innsving, de er solide og de er lette å manøvrere og å kjøre svinger med. 

VURDERING
Karakter