Prisen er opprettet etter en av våre aller største oppdagere, Helge Ingstad (1899-2001). Prisen skal gi heder til en person, gruppe eller organisasjon som har 
utmerket seg på felt som kan knyttes til Helge Ingstads livsverk. I jakten på en verdig vinner legger juryen – som blant annet betår av både eventyrer Stein P. Aasheim og polfarer Liv Arnesen– vekt på egenskaper som eventyrlyst, kjærlighet til naturen, interesse for urbefolkning og formidlingsevne.

LES OGSÅ: OSLOS NÆRE VILLMARK

Annonse

«Marius Nergård Pettersen (28) er drevet av eventyrlyst. Med enkle midler og begrenset økonomisk sikkerhetsnett har han i ung alder valgt et liv i nær kontakt med naturen. I tildelingen har Juryen lagt særlig vekt på hans unike formidlingstalent. Juryen er imponert over hvordan han evner å skape levende fortellinger om ofte helt enkle naturopplevelser. Blant vinnerens publikasjoner vil juryen trekke frem boka «Lomsdal Visten, Det gjemte landets villmark» som til nå den mest komplette beskrivelse av en av våre minst kjente naturområder. Her viser forfatteren seg som en fullendt skribent og naturfotograf. I tillegg til å skildre egne opplevelser fra til sammen seks måneder på oppdagelsesferd i området, vier han stor oppmerksomhet til det historiske kildemateriale og menneskene som gjennom tidene har levd i den villmarken. Vinneren søker det gode, enkle liv i naturen, og gir oss en påminnelse om at sterke natur opplevelser ikke nødvendigvis har en sammenheng med barske ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk. Et godt eksempel på dette er hans pågående prosjekt «Oslos nære villmark» der han legger ut på seks månedslange turer med Oslo som utgangspunkt.» 

Les mer om Marius på manepe.no