31. oktober var fem UTE-reportere rundt om i Norges land på oppdrag. Oppdraget var å tilbringe en dag ute i naturen, og dokumentere dagen med film eller bilder. Det var Operasjon Dagsverk, og vi tillater oss å tro at det var noen av dagens beste jobber. Resultatene får deg forhåpentligvis til å ville ta bena fatt, kameraet rundt halsen og dra på skattejakt i naturen rett bak huset ditt. 

Annonse

Se alle resultatene i UTE-bloggen.

I Bergen lager Gert Kluge spydspisser av glass, og vi får en sniktitt på en filmproduksjon i det fri.

– Dette er den mest spesielle OD-dagen vi har hatt. Kanskje var den til og med litt mer krevende for oss enn andre OD-jobber vi har hatt tidligere, siden det gikk mye på eget initiativ og krevde mer kreativ tenking enn enn for eksempel å bære kasser. Spesielt det å prøve å lage et bål uten moderne hjelpemidler krevde mye tålmodighet av oss, og vi var langt fra ilden da vi ga opp også. Men dagen innbragt oss mange nye erfaringer, mye frisk luft, en god film, og ikke minst støtte til en god sak, sier Gert Kluge.  

I Tromsø tar Lars-Petter Bjørnstad oss med til den første snøen. Petter Hetland finner høstdønninger ved Lindesnes fyr, og fjelltopper ikke langt fra Norges sydligste punkt. Svaner, vind og høst langs kysten venter lenger øst, i Fredrikstad er Emma Bråthen på oppdagelsesferd i skogen. I Oslo, nærmere bestemt i Lillomarka, har Sukvinder Kaur Nijjer fanget opp alle de små, vakre detaljene vi vanligvis går forbi i skogen. Kanskje ser du litt nøyere etter neste gang?