– På den første markeringsseilingen vil hurtigruteskipet MS Nordnorge gjøre anløp av lille Havnnes på Uløya. Dette eksklusive anløpet gjør vi for å ta med en gruppe på 50 toppturentusiaster som tidligere på dagen har gått til toppen av Kjelvågtinden (1104 moh). Toppturen arrangeres av Hurtigruten for å markere oppstarten på vårsesongen i topptureldoradoet Lyngen, forteller Stein Lillebo i Hurtigruta.

FLOTT TURMÅL: Kjelvågtinden er målet for toppturen. Foto: Hege Berfald

Hurtigruta har forskjellige fjorder som varierende mål etter årstiden, og Lyngen blir båtrutas vår-destinasjon. Men også toppturområdene i Lofoten og på Sunnmøre kan nås fra Hurtigruta.

– Våren gjennom vil vi seile inn til dette eldoradoet for å vise Lyngsalpene og naturen i Nord-Troms fram for våre gjester, sier Lillebo.

Deltagerne på toppturen til Kjelvågtinden blir plukka opp av Hurtigruta på Havnnes, og derfra blir det afterski og tur til Tromsø.

– MS Nordnorge seiler så inn i Lyngsfjorden og følger østsiden av Lyngsalpene nordover og rundt Lyngstuva. Underveis får vi leveranse av blodferske Lyngenreker som vi nyter på dekk. Afterskien fortsetter til vi anløper Tromsø klokka 00.30, sier Lillebo.

LYNGEN: Et av verdens flotteste toppturområder. Foto: Hege Berfald