Vinterens første skredoffer er dessverre en realitet, etter at en 22 år gammel gutt omkom øst for Narvik i en snøscooterulykke torsdag kveld.
Og det er grunn til å minne om fjellets usikre hvite gull. Varsom.no startet opp sin skredvarsling 1. desember, og vil gjennom hele vinteren formidle skredvarsling på nett. 

Nå vurderer NVE å iverksette skredvarslingstjenesten enda tidligere neste vinter.
– Vi ser på mulighetene for å tilpasse starten på varslinga til de aktuelle forholdene. Men det er et veldig kostbart apparat å sette i gang, så det blir i så fall et tiltak som gjelder i områdene der det er aktuelt i perioden før 1. desember neste år, sier seksjonssjef i NVE, Rune Engeset.

I år går NVE over til varsel hver dag, i fjor var det fire ganger i uka. I tillegg er det 21 nye værstasjoner i drift, i tillegg til de 17 som finnes fra før, og observatørene.
– Dette skal sikre bedre varsel i framtida. Vi ønsker alltid å bli bedre, det er også derfor vi skal se på muligheten for å varsle enda tidligere neste vinter, sier Engset. 

«MANDAG KVELD: FAREGRAD 4-STOR I NORDLAND OG SØRLIGE DELER AV TROMS
På grunn av mildværet som er meldt inn på slutten av mandag vurderes snøskredfaren til 4-stor i varslingsregionene Senja, Harstad, Narvik, Vesterålen og Lofoten.»

Varsling for alle områder finner du her!

Har du egne obersevasjoner av den første snøen, kan du dele den på Regobs sine nettsider eller i appen du finner til telefonen. 

LES OGSÅ: UTEs skredskole – Slik unngår du skred