Guidede toppturer i Troms er ikke noe nytt, men satsing på mørketida med lys fra hodelykt, måne og nordlys er eksotiske greier.

LES OGSÅ: Asbjørns favoritter i Møre og Romsdal

– Ofte bruker skikjørere store ord som magisk eller episk for å beskrive skiopplevelsene sine. For utenlandske skikjørere og folk som bor sør i Norge vil toppturer i mørketid og nordlys virkelig leve opp til magisk og episk! Å være på ski i Nord-Norge sin vakreste årstid er noe veldig spesielt. Lyset på den arktiske himmelen bringer skiopplevelsen på et helt annet nivå, sier tyske Heisig, som har jobbet som guide i fjellene i Troms i 15 år.

Nordlysturene og hele konseptet rundt har han skrudd sammen i samarbeid med Ingvar Johansen, som er grunneier i Ersfjorden, hvor turene skal foregå. Johansen er i full gang med å bygge overnattingsanlegg, og de to karene skal tilby et opplegg med båtbaserte toppturer i mørketid og nordlys.

PÅ BEFARING: Thomas Heisig (til venstre) og Ingvar Johansen jakter på toppturmuligheter i Ersfjorden. En nokså lett jakt for øvrig.

Effektivt opplegg

– Man lander fredag klokka 10 i Tromsø. En time senere er man allerede på vei oppover de klassiske skitoppene på Kvaløya. Man utnytter det svake oransje-rosa dagslyset før hodelyktene overtar. Helgens første nedkjøring går 800 høydemeter rett ned til Ersfjorden hvor båten venter på oss. 10 minutter senere er man på Tromsø Nordlys Skilodge, der bagasjen også har ankommet. Fredag eller lørdag kveld blir det også topptur og jakten på nordlyset begynner, forteller Heisig.

LES OGSÅ: Feller til toppturen 

NORDLYS: På sitt aller beste kan kombinasjonen av nordlys, hodelykt og Ersfjorden se sånn ut.

LES OGSÅ: Slik velger du toppturski