Våren er her, og vårstemningen kan ytterligere økes ved å gli fremover på stille vann i en kajakk. I Grebbestad, i svenske Bohuslen bare to timers kjøring fra Oslo, etableres det i år en helt ny festival, West Coast Water. Målet er å samle kajakkentusiaster fra hele Europa den 24. – 26. mai, i skjærgården som ble kåret til en av verdens beste naturopplevelser av CNN i mars i år.

– Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en kajakkfestival i verdensklasse, sier Glenn Matsing hos arrangøren Go Outside Media.

LES OGSÅ: Padleguide til Bohuslän

På festivalen kan den som vil både teste årets kajakker og utstyr, høre foredrag av inspirerende profiler i kajakkmiljøet og delta på kurs og lære teknikk av ingen ringere enn kajakklegenden Nigel Foster. Og har du ikke rulle-teknikken innabords, kan du den garantert etter å ha vært med grønlenderen og rulleeksperten Adam Hansen.

– Dette er en festival for alle som er engasjert i eller nysgjerrig på padling. Det er forskjellige vanskelighetsgrader og vinklinger på programmet slik at både eksperter, nybegynnere og familier kan delta. Vi vil også vise bredden innen padling, og har med elementer av både surfski, kanadisk kano, havkajakk, SUP (stående brettpadling) og elvepadling. Ellers har vi Gourmetpadling med lokalkulinarisk tema, noe som aldri før har vært presentert i et padleprogram. Det er en personlig favoritt jeg gleder meg veldig til, forteller Matsing.

Andre kajakkfestivaler i sommer:
22.-26. mai: Padlefestivalen utenfor Sotra 
Et fullpakket program for store og små, nybegynner og entusiast. Kurs, turer og en haug med god stemning er garantert når arrangøren God Tur setter i gang den årlige padlefestivalen.  

31.5 - 2.6 Merdø kajakksamling
Arendal kajakklubb har kajakkdrømmen utenfor stuedøren, og inviterer til grunnkurs, teknikkurs og fellesturer. 

7.-9 juni: Padleleir i Storesand
I Hvlaers skjærgård inviterer Fredrikstad kajakklubb til padleleir. Ta et kurs, prøv en ny kajakk, eller bli med på paldetur.  

3.-7. juli: The Midnight Sun Experience på Sommarøy utenfor Tromsø
De liker å kalle seg verdens vakreste kajakktreff, og det tror vi på. I år er det femårsjubileum, og det er satt et tak på 60 deltagere. Først til mølla! 

21.-26. juli: Arctig Sea Kayakfestival i Vesterålen
Nord-Troms kajakklubb har padlestemning i Vesterålen, med både kajakkturer, konkurranser og kurs. Gullvinner i OL i år, Eirik Veråas Larsen kommer, og kanskje det er hit du skal legge sommerferien? 

8.-11 august: Qajaqsamling på Stokkøya i Trøndelag
Dette er Qajaq-treffet for deg uansett om du padler euroåre, er litt nysjerrig og vil prøve en grønlandsåre, eller om du er en hardbarka grønlandsentusiast som har bygd egne båter og vil lære å rulle med nesevingene. Her blir Qajaq-akademiet med Dubside og Anders Thygesen med, det blir kajakkbyggekonkurranse, turer og grønlandske tauøvelser. Og hva med å være med på Norgesmesterskap i Grønlandsrulle?

Kanskje du heller vil være med på et kajakkurs for å komme i gang, eller et kurs for viderekommende? DNT har mye å velge i, se hele listen her.

LES OGSÅ: Kjøp riktig kajakk
LES OGSÅ: Sol og skjærgår utenfor Hvaler