KJENTMANNEN

Øystein Gården er bestyrer på DNT-hytta Rondvassbu, og lommekjent på Rondanes mange stier. 

 

1)      Topptur til Rondeslottet. Rondanes høyeste topp har med sine 2178 moh den flotteste utsikten du kan tenke deg, fra her får du et flott rundskue over Rondane massivet og flott utsikt mot både Jotunheimen og Dovrefjell. Turen er enklest å gå fra Rondvassbu t/r (ca 6-8 timer) men om man ønsker en lengre og mer krevende tur kan man ta Rondeslottet på turen mellom Rondvassbu og Bjørnhollia (ca 9-11 timer).

LES OGSÅ: Vestlandssommer

2)      Trekanten i Rondane mellom Rondvassbu-Dørålsæter- Bjørnhollia er en klassiker i variert terreng. Man følger dalbunnen og ser hvordan terrenget har formet seg når isbreene trakk seg tilbake, samtidig som du ser opp mot alle de velkjente toppene som Trolltinden, Rondeslottet og Storronden. Siste dagen av turen kan det være et tips å leie kano og padle ned Atna elv. Må oppleves.

LES OGSÅ: Mot nord

3)      Veslesmeden er en av de enkleste 2000- meterstoppene du kan bestige i Norge, men det legger ingen demper på opplevelsen. Dette er den perfekt tur for de som ikke har vandret så mye i fjellet og som ønsker seg en topp over 2000 meter. Anbefales for voksne så vel som for barnefamilier. Flott utsikt mot Rondeslottet allerede fra første oppstigningen, og når man kommer til toppen blir man bergtatt av den fenomenale utsikten blant annet mot Jotunheimen.

LES OGSÅ: Vakre Valdres