1) Topptur til Steigtind 793 moh 
Steigtind ligger et par mil utenfor Bodø. Grunnen til at den er en favoritt, er at den karakteristiske klossen er godt synlig i en stor omkrets rundt Bodø og den gir meg alltid følelsen av å være hjemme når jeg ser den.  Den vanligste ruten til Steigtinden går opp fra grendehuset på Skaug på nordsiden av Bodø, men der er også mulig å følge tursti fra Vatnlia leirskole ved Vatnvatnet sør for Bodø. Begge løypene er ca 6 km en vei, og med et par ganske bratte partier. De siste 200 m opp til toppen er bratte og selve toppen kan nok oppleves litt luftig for noen. Turen krever ikke annet enn en relativt god form. Sør på toppen går det ett hull tvers gjennom fjellet. Det er ca 1,5 m bredt og 2 m høyt. Det anbefales å ta turen bort til hullet!

2) Tur til Argaladhytta i Skaiti.
Hytta Argalad vil jeg definere som perlen av alle Bodø og Omegn Turistforening, og kanskje hele DNT’s, hytter. Hytta ligger idyllisk til ved Skaitielva, akkurat der Argaladdalen møter Skaitidalen. Den gamle tømmerkoia feiret 100 år i 2012, har bare 3 sengeplasser. Det er nylig bygd ei sikringhytte like ved med 4 sengeplasser. De fleste som besøker Argalad, kommer nordfra og har gått rundt Balvatnet og overnattet på noen av Sulitjelma turistforening sine hytter, eller de går oppover Skaitidalen fra Skaiti. Den korteste veien til hytta, er fra Skaiti med 8 km svak stigning. Skaiti ligger 2,5 times kjøretur fra Bodø. Argaladhytta blir som regel besøkt av de fleste som går Norge på langs, og kan også fint inngå i en hytte til hytte-tur. Om du ønsker en topptur, er Bjørntoppen 1709 moh og Tausefjellet 1568 moh mulige fra hytta. 

3) Topptur Lurfjelltind 1284 moh.
Lurfjelltind med sine 1284 moh er det høyeste fjellet i Bodø kommune. Fra topplatået har man fantastisk utsikt rett inn i de majestetiske Børvasstindene. For å nå Lurfjelltind har man flere alternative ruter å følge. De vanligste rutene går fra Børvatnet og Svartvassætra i Misvær. Det er ett godt stykke å gå og mange velger å overnatte på Bodø og Omegns turistforeningshytte, Lurfjellhytta, som ligger ved foten av Lurfjelltind, før de bestiger toppen dagen etter. Det er fullt mulig å ta turen som en dagstur, og personlig syns jeg den fineste løypa går fra Svartvassætra. Fra Svartvassætra til Lurfjellhytta er det rundt 10 kilometer. Stien er T-merket. Fra hytta er det omlag 5 km opp til toppen.  Området egner seg også godt for teltturer og Skorrigorri er ett populært fiskevatn rett nedenfor Lurfjelltind.