Arne Petter Omholt (47): tobarnsfar fra Oslo, lidenskapelig langdistanseløper, daglig leder og selger i IT-bransjen

Tommy Armani (27): Singel sivilingeniør – eventyrlysten person som synes livet er best ute og er alltid på jakt etter nye og utfordrende naturopplevelser.

Jeg har løpt en del helmaraton, et par sekstimers løp samt Romeriksåsen på langs. Høsten 2015 bestemte jeg meg for at nå må det handles, for utstyret er den største terskelen. Det er mye nytt utstyr som må kjøpes inn. Sovepose, liggeunderlag, telt, sekk, kokeapparat osv må alt være ultralett.

I fjor vår begynte jeg å løpe med en kollega, Tommy Armani, som trente for å komme under 3 timer på helmaraton. Jeg luftet planen min med han, og han bestemte seg for å bli med.

Planen var å dra fra jobben i Nydalen i Oslo, ta toget til Grua, og løpe gjennom Nordmarka tilbake til Nydalen. Løypa endte opp med å bli Grua-Mylla-Trantjern-Gjerdingen-Rajebråten-Gjerdingen Dam-Katnosa på fredag. Lengde 27km.

På lørdag løp vi Katnosa-Sandungen-Hakloa-Bjørnsjøen-Bjørnholt-Hammeren-Nydalen. Lengde: 32km. Vi løp Myllavegen fra Grua Stasjon og opp til Mylla. Dette er god asfaltvei, og veldig mye oppover. Hvis man vil spare tid og krefter så kan det være en ide å ta taxi fra Grua til Mylla. Likevel er det en fin tur.

LES OGSÅ: 12 veier til helgelykke

CAMP: Teltplass i stien mellom Katnosa gård og Katnosadammen. Foto: Arne Petter Omholt

Utstyr Arne Petter

Sekk: Osprey Talon 33

Telt: Hilleberg Enan

Sovepose: Marmot Helium

Liggeunderlag: Thermarest NeoAir Xlite Regular

Kokeapparat: JetBoil Minimo

Løpesko: La Sportiva Ultra Raptor GTX

Turen gikk videre langs sørsiden av Mylla til Trantjern og videre til Gjerdingen. Dette er et fantastisk fint område. Skog, utsikt, sauer, rett og slett Nordmarka på sitt flotteste.

Vi løp videre rundt nordsiden av Gjerdingen over Rajebråten til Gjerdingen Dam. Her er det noen brutale bakker, og jeg opplevde det som er vanlig i ultra-sammenheng. Fra å være kongen på haugen ved Trantjern var jeg plutselig helt i kjelleren på Rajebråten. Da er det bare å kjøre på med sjokolade, og jogge rolig videre. Etter hvert ble livet til å leve igjen.

LES OGSÅ: Da jeg slapp humla løs i Nordmarka

Utstyr Tommy

Sekk: Gregory Targhee 32l

Hengekøye: Ticket to the moon enkel, uten liggeunderlag

* Myggnett

Sovepose: Bergans Senja Ice 195

Løpesko: Asics Gel-Nimbus 18

Fra Gjerdingen Dam løp vi veien til Katnosa, og teltet litt sør for Katnosa gård. En sommerkveld i fint vær ved Katnosa kan anbefales. Mye mygg, men utrolig fint.

Lørdag morgen gikk ferden fra Katnosa til Sandungen, og stien fra Sandungen til Hakloa. Denne stien tar vi neppe neste gang. Våt, gjørmete og kronglete.

Veien fra Hakloa til Bjørnsjøen er lettløpt. Det er en drøy bakke fra Bjørnsjøen til Bjørnholt, men da var vi så innstilt på vafler og skolebrød på Bjørnholt at det gikk lett.

Fra Bjørnholt til Hammeren er det nesten bare nedover, men det var tøft å komme seg fra Hammeren til Nydalen. Da begynte jeg å bli skikkelig sliten. Men det er utrolig hva man greier med nok vann og jevnt og rolig tempo.

Se video fra turen:

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste UTE-innholdet hjem i postkassen!