Her er oversikt over vinterens toppturfestivaler. Det er mye å velge i, men felles er at det finnes mange gode grunner til dra på en festival. Her er fem gode grunner.

  1. Du øker egen skikompetanse
  2. Du treffer andre toppturfolk
  3. Du får utforsket nye områder, nye fjelltopper
  4. Du får brukt utstyret ditt og kanskje mulighet til å teste nytt
  5. Du kan glede deg til konserter og afterski etter endt turdag

Interessert i topptur? Les alt om randonee hos Fri Flyt

Lom Skifestival 8.–11. november – Lom. Et bra sted å starte vinteren, om den ikke har startet allerede. 

Stryn Treskifestival: 2. mars – Stryn. 
Har vært arrangert siden 2009, byr på skirenn og show midt i sentrum.

Fjellsportfestivalen: 20. -24. februar – Sogndal. 
Fjellsportfestivalen har blant annet konkurranser, turmeny, kurs og foredrag, show og konserter. 

Vatnahalsen Topptursymposium 28. februar til 3. mars – Vatnahalsen
Kompetanse og erfaring er i fokus, med et knippe av landets ledende aktører innen sikkerhet på topptur. Foredrag og topptur i skjønn forening. 

Romsdalsvinter 7.–10. mars – Åndalsnes.

Festival for bratt friluftsliv med kvalitet og faglig innhold. Har også eget toppturkurs for jenter.

21. –24. mars Arctic Haute Route Ski & Sail, Lofoten.

Med kapasitet til 70 gjester ligger det an til festivalstemning også på denne turen, som arrangeres de to siste langhelgene i mars og de to første i april. 

High Camp Sunnmøre 21.–24. mars – Sæbø.

Fri Flyts toppturcamp på Sunnmøre har base på Sagafjord Hotell med en rekke kystnære fjelltopper. Skiturene går til utvalgte kremtopper i Sunnmørsalpene.

Sunndal Ski Session 4.–7. april– Trædalsbakken.

Toppturfestivalen for de som vil lære mer om trygg ferdsel i fjellet arrangeres i år for tiende gang. Lær om planlegging, veivalg og vurdering av skredvarsel, turer, kurs og foredrag. 

Rosendal Toppturfestival 4.– 7. april – Rosendal. 

I fjor var det nærmere sytti toppturentusiaster som koste seg i Rosendalsalpene. Det blir naturligvis festival også i 2019. 

Heftye Basecamp 4.–7. april – Eidsbugarden.

Arrangeres av Heftye Opplevelser for femte år på rad, med plass til 250 topptur-entusiaster. Festivalen er opptatt av at deltakerne skal få mulighet til å teste sine egne grenser og ferdigheter, nye toppturer, nytt utstyr og nye aktiviteter, samt foredrag, underholdning og afterski. Byr blant annet også på kiting.

The Lofoten Experience 4.–7. april – Henningsvær.

En intim festival, med 50 deltakerplasser og utgangspunkt i Henningsvær. Her får du oppleve Lofotens magiske topper, beachparty, skreifiske og forhåpentligvis Nordlyset. Livemusikk og fest på legendariske Klatekafeen fredag og lørdag.

Myrkleik Fjellfestival 29. - 31. mars – Myrkdalen.

Det blir fokus på spesielle turar frå A til B og sjølvsagt kombinasjonen fjell og fjord. Påmeldingen åpner 5. november og det blir begrenset med plasser. Tindeguide er guideansvarlig.

Ski & Sail Lyngen: 12.–16. april –Lyngen. 

Seil med Christian Radich. Sov i hengekøyer under dekk, vær med å heise seil og seile, og gå på topptur Lyngen, og afterski på skuta hver kveld. UTSOLGT!

Ski & Sail Lyngen 17. april– 21. april – Andre mulighet til skiseilas med Christian Radich, som uka før. 

Jotunheimen Toppturcamp 15.–18. april– Leirvassbu.

Har turer for alle nivåer som kan bli gått på egenhånd eller med erfarne fjellførere, badestamp og afterski.

Jotunheimen Toppturcamp 25.–27. april – Gjendesheim.

Her blir det arrangerte turer til flere 2000-metere som Besshøe, Surtningssue, Høgdebrotet, Steinflytinden, Tjønnholstinden og Rasletind, og god stemning på Gjendesheim etterpå.

Galdhøpiggen Randonee 25. -28. april – Spiterstulen.

Byr på variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag med utgangspunkt fra Spiterstulen, og mange lokalkjente guider. Samling på Afterski-terrassen etter tur er påkrevd! I tillegg blir det som vanlig kveldsprogram med variert innhold.

Basecamp Sognefjord 25.-28. april – Nes Gard, Luster.

Byr på god tilgang på topper i Sogn, Jostedalen, Hurrungane og på Sognefjellet. Den store nyheten for 2019 er «pudderjakt med barnevakt», slik at skikjørende foreldre slipper å måtte velge mellom hvem som kan få dra. 

Ski og seil med Christian Radich i Hjørundfjorden: 26.–30. april – Ålesund.

Et våreventyr av de sjeldne i regi av Fri Flyt Lesertur. Skuta seiler fra Ålesund og ut i havet hvor gjestene er mannskap i en dag før det blir tre dager med toppturer i Sunnmørsalpene ledet av tindevegledere fra Fjellsentralen. Her blir det turalternativer både for de med lite erfaring og de som har gått mye i fjellet på ski fra før.

Folven Toppturfestival 16. mai –19. mai – Folven/Stryn. 

Skredkurs, brattkjøringskurs og guidete turer med erfarne guider. Gode muligheter for overnattingstur og 17. mai-feiring i Skålatårnet. 

High Camp Turtagrø 9.–12. mai – Turtagrø.

Den tradisjonsrike festivalen tilbyr eksklusiv opplevelse for både nybegynnere og erfarne fjellfolk. Har, i tillegg til guida fjellturer, også foredrag og underholdning på ettermiddagene.

Haukeliseter Fjellfestival 9. – 12. mai – Haukeliseter.

Toppturer, fjellskiturer, foredrag, badestamp, konkurranser. Har du ikke utstyr, så er det muligheter for å få leid det. 

Toppturfestivalen Svalbard 23.-26. mai, Barentsburg/Svalbard

Eksotisk vri på toppturene får du garantert om du setter kursen til Svalbard denne vårhelgen. Fra den russiske bosettingen Barentsburg får du oppleve verdens nordligste toppturfestival, og med 120 billetter tilgjengelig er det førstemann til mølla! 

Strynefestivalen 6.–9. juni, Folven/Stryn. 

Strynefestivalen arrangeres av Fri Flyt, og har for mange blitt en naturlig avslutning på skisesongen. Har både toppturer, frikjøringskonkurranser, skilek og fest som fokus, men også tilbud til syklister, klatrere, padlere og turfolk.

 

Les Fri Flyts siste nyheter om topptur

NOEN SOM MANGLER?