– Søndag ble rett og slett legendarisk bra, men nysnø, sol og fantastisk stemning, sier festivalsjef Eyvind Setrom.

Variert vær

High Camp i Hemsedal var nemlig utsolgt, muligens mye på grunn av tidenes snøvinter i dalen. Men da vinterens første High Camp braka løs fredag ettermiddag, var det en god stund siden forrige snøfall.

– Det var mye skiftende vær, og mildt og en del vind natt til lørdag. Dermed ble det litt skare, men folk fant godsnø lørdag også. Men søndag ble altså helt fantastisk, sier Setrom.

Utsolgt

Dette er første gang toppturfestivalen i Hemsedal har vært utsolgt. 102 deltagere koste seg i Hemsedalsfjella, i badestampen på Fausko og på foredrag med klatrelegenden Robert Caspersen og skistjerna Karine Falck-Pedersen.

– High Camp Hemsedal har nok satt seg litt som arrangement, og flere har fått øynene opp for Hemsedal som toppturdestinasjon. Og det er klart at tidenes snøvinter hjelper på billettsalget, sier Setrom.

Badestamp og pils

– Hva var ditt personlige høydepunkt i løpet av helga?

– Turen til Storebottskaret på søndag! Vi var en fin gjeng på tur, føret var bra og jeg fikk en liten avstikker til en nabotopp, og sola stekte bra når den tittet frem!. Dessuten fikk jeg tilbragt litt tid sammen med en kald pils i en badestamp, og det er jo alltid gøy!

GOD KOK: Festivalsjef Eyvind Setrom (til venstre med gult pannebånd (!)) koser seg med fem menn og i dame i badestampen på Fausko. Foto: Tom Lund

Lyngsalpene neste

Neste High Camp nå er Lyngen, som går av stabelen fra 24. til 27. april. Også denne campen er utsolgt.

– Det har kommet mye snø der nå, så det lover godt for Lyngen, sier festivalsjef Setrom. 

Flere bilder fra årets High Camp i Hemsedal finner du her, og i morgen kommer en drøss flere bilder + film!