I rekken av High Camp-er på Turtagrø med generelt kjipt vær, har 2013-versjonen et forklaringsproblem hva nedbør i form av regn angår. Og snøen ned Lauvnostind bør også ha dårlig samvittighet. Først og fremst fordi den var så blaut at det var kun på trass at den ikke var omdanna til reint vann, men også fordi undertegnede ble takla noe så grønnjævelig av moder jord. Og da snakker jeg ikke om episoden oppå smørebordet til Swix med luftgitarspilling og pardans med andre rødhåra entusiaster.

LES OGSÅ: Eksklusivt og luftig fra Sweet 

Men regn på Turtagrø kan jo som kjent bety snø på toppene, og selv om sikta ikke var til stedet, var det puddersnø på flere av toppene lørdag. Flere guidete grupper på Steindalsnosi, Lauvostind, Dyrhaugstind, Smørstabbtind og Ringstind. Ellers var det folk på Fanaråkken, Soleibottentind – enkelte kjørte til og med Soleibottentindrenna og Austabottentindrenna. Den svenske frikjøreren Hakkan Borlin ble i alle fall observert i sistnevnte renne så seint som på søndag. 

Som alltid ellers var det ingen verdens ting å si på innsatsen til campdeltakerne på og utenfor Turtagrø Hotell kveldstid. 600 våte dunjakker vrikka og vrei seg da Næver kjørte i gang noen coverlåter, med blant annet folkefavoritten «My Mama Said» av Lenny Kravitz og DJ Lek sine gamle klassiske teknosvisker fra mellom-Europa – og ingen var bekymra for verken gangsår eller dårlig glid.

LES OGSÅ: Råflott på Turtagrø

Mens du venter på enda mer fra High Camp Turtagrø her på friflyt.no, kan du nyte Martin I. Dalens fantastiske bilder fra verdens største og beste toppturfestival i galleriet under!