Sola holdt stand hele helga, og svimerket hele flokken med en minne fra Lyngen som i alle fall sitter i noen uker. Påske på etterskudd, men med knallfin snø. Bedre er det vanskelig å få det.

Med både dypdykk i sløsj, puddersvinger, bad i fjæra og villsau på middagsbordet var de fleste hakene krysset av, og det var ikke få smil rundt bordet lørdag kveld. 

En av de beste helgene

Denne helga ble blant andre Fastdalstind og Giillavarre trukket frem som noen av deltakernes favoritter, men stort sett alle turene har levert til fulle mugger. De fantastisk bildene til Roger Barektsen taler, som klisjeen sier, egentlig mer enn nok for seg selv.

Guidene la også lite i mellom, og mente at selv om det har vært en flott vinter i nord, var dette en av de beste helgene på lenge. 

Heldige? Ja, det vil jeg si. 

Sjefen fornøyd

High Camp-general Eyvind Setrom syns helga har gått over all forventning.

- Denne helga har jo virkelig fått vist frem Lyngen på sitt beste. Turprogrammet har fungert veldig bra, underholdningen har levert, og deltakerne har fått skyfri himmel og puddersnø fra start til slutt. Mer kan man nesten ikke be om. Og jeg vil rette en stor takk til Mikal Nerberg som var ansvarlig for gjennomføringen av High Camp Lyngen. Han har gjort en kjempeinnsats, både før og under campen, og uten han og hans guider ville ikke dette blitt så bra som det ble, smiler han. 

Setrom er førstereisgutt med sjefshatten på hodet, men lysten til å fortsette i flere år fremover har ikke akkurat blitt mindre etter denne drømmehelga.  

- Jeg kjører på igjen neste år, så lenge jeg ikke får sparken etter Turtagrø, haha. I Lyngen kommer vi til å fortsette i samme spor neste år, og bygge på med det som vi mener kan bli enda bedre.

Mer High Camp

Det blir sendt ut et spørreskjema til alle deltakerne i morgen der de kan komme med sine betraktninger etter helga, og komme med forslag til hva som kan forbedres 

- Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig har mulighet til å sette av litt tid til å svare, slik at vi kan bli enda bedre neste år, avslutter sjefen - som minner om at High Camp Turtagrø er like rundt hjørnet. 9. - 12. mai braker det løs på Sognefjellet. 

LES OGSÅ: Slik velger du toppturski

LES OGSÅ: UTEs test av skredsøkere

LES OGSÅ: UTEs tips til turer og teknikk