1

1MED HEVET HODE: Hodeplagg mer enn bare mote på fjellet. Bildet er fra fjorårets Fjellfilmfestival på Gjendesheim. Foto: Petter Olsen

Noe for hodet

Hold hodet varmt – eller kaldt – og behold stilen i sommer.

CAPS-LOOK

Det er bare å finne fram igjen cap-en fra i fjor, om du i det hele tatt tok den av. Trucker-capen kan henge på sekken til du trenger den. Det kommer du til å gjøre, enten du har tenkt deg på Høkkfest, eller har en dårlig hårdag på Øya. Denne cap-en er laget i økologisk bomull foran og har ventilerende mesh bak, med justeringsmuligheter bak.   

Patagonia Fitz Roy Bison
Pris: 300,-

DIN EGEN SKYGGE
Det ser muligens dust ut fra der du sitter nå, men hei, du vil vel ikke at sola skal plage deg? Det siste du trenger på sommertur er solbrent nakke. Nakkeskyggen er for ordens skyld avtakbar. Finnes i fem forskjellige farger. Vekt: 55 gram.

Salomon XA+CAP
Pris: 299,-

BEHOLD LUA PÅ

Vi pakker vel aldri helt bort lua, gjør vi vel. Den tynne sommerull- lua seiler fort opp som et favoritthodeplagg. Devold Breeze er ekstra lette og myke plagg fra 100% merinoull, også egnet for de med sensitiv hud. 

Devold Breeze
Pris: 199,-

KLASSISKEREN
Akkurat som britene har en egen kultur for hodeplagg, har de en særegen plass i norsk tindehistorie. Du blir ikke den første i fjellet observertmed sixpence, men stilen – det kan ingen ta deg på. Tro om Ralph Høibakk fremdeles bruker sin? Castro-modell med pene sømmer. Materialet er tovet ull-og polyesterblanding. Farge: Mørk Oliven

Fjellreven Forest Flat Cap
Pris: 599,-

FOLKEFAVORITTEN
Det finnes mange kopier, men vi slår et slag for originalen fra britiske Lowe Alpine, som også har  50-årsjubileum i år. Norges mest solgte fjellue på midten av nittitallet, på den tiden katalogen til Skandinavisk Høyfjellsutstyr var som porno for fjellsportfolk. Elsket og hatet. Husker vi ikke helt feil, er prisen den samme i dag som den var for 15 år siden. Tilgjengelig i S, M, L.

Lowe Alpine Mountain Cap
Pris: 399,-

FOR VARMERE STRØK 

En hatt for de store reiser. Havner du ved siden av noen med en slik hatt, bør du vurdere å slå av en prat. Kanskje kan du plukke med deg ett og annet godt råd. Rask fukttransporterende fôr med rutete mønster. Stormstropp for vindfulle forhold. Bluesign-godkjent.

HAGLÖFS SOLAR IV

Pris: 399,-


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

10 varme dunjakker

10 varme dunjakker

På de kalde dagene er det lite som slår en god og varmende dunjakke. Her er ti vinterversjoner!

Turvettregel #1

Turvettregel #1

Hell i uhell ved kanten av verdens største saltslette.

Les mer på UTE-bloggen
EVENTYRER-FINALIST: NANSENRUTA 2017

EVENTYRER-FINALIST: NANSENRUTA 2017

Linda Eirin Eiken og Therese Moe Øye gikk over Grønland i Fridtjof Nansen sine fotspor. Og attpåtil på høsten, som gir både åpne sprekker, smeltevann, alt av føre og kuldegrader, og en håndfull stormer underveis.

Siste saker

Viser verdens beste fjellfilmer

Viser verdens beste fjellfilmer

Banff Film Tour er på vei til Oslo.

EVENTYRER-FINALIST: Martin Skaar Olslund

EVENTYRER-FINALIST: Martin Skaar Olslund

Martin Skaar Olslund har årets hardeste fribestigning i norske fjell. Etter 24 timers klatring, og flere forsøk, gikk han Stormpillaren på Vågakallen i Lofoten, som er satt til grad 9.

Hvordan ta vare på teltet

Hvordan ta vare på teltet

Det er flere ting du kan gjøre for å ta godt vare på teltet ditt. Men ikke tenk på å putte det i vaskemaskinen!

Eventyrer-finalist: Henriette Bjørge

Eventyrer-finalist: Henriette Bjørge

Henriette Bjørge jobber for at barn og unge i Afghanistan skal finne glede i snøen vinterstid. Dermed får spesielt jentene både nye rollemodeller og muligheter.

Eventyrer-finalist: fra Bøler til Beijing

Eventyrer-finalist: fra Bøler til Beijing

Å sykle fra Bøler til Beijing ga 158 døgn på tur, spennende opplevelser og all slags vær for Truls Hestengen og Jostein Hult.

Sognefjorden cowboys

Sognefjorden cowboys

Ny serie på fftv kommer i høst, sjekk ut teaseren her!