1

1Outtt er en av flere apper som gir deg turtips i nærheten av der du befinner deg. Foto: Line Hårklau

10 tur-apper

Om du ikke sverger til Pokémon-jakt, finnes det mange andre apper som er kjekke å ha med på tur og som kan få deg ut.

UT.no

UT.no er en applikasjon (og nettside) fra Den Norske Turistforening. Her finner du over 7000 turforslag og rundt 1100 hytter og overnattingssteder over hele landet. De fleste turene er lagt inn av Turistforeningen selv, men du kan selv legge inn turforslag om du ønsker. Appen og nettsiden har en egen karttjeneste hvor turstier og turforslag er lagt inn.

Appen er gratis. 

Last ned til iPhone og Android.

Outtt

Ny utgave av TurApp. Her finner du flere turforslag for hele Norge. Så lenge GPSen på mobilen er på kommer det automatisk opp forslag i nærheten av der du er. Du kan logge turene og dele med andre på sosiale medier. Appen gir deg også mulighet til å komme i kontakt med lokale guider.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone og Android.

iSikte

Rett mobilens kamera mot omgivelsene rundt deg og du får opp navn på stedene på skjermen. Du får også vite avstanden til destinasjonen, og hvor lang tid det vil ta deg å gå dit. Appen kommer med høydemåler, avstandsmåler og speedometer og virker uten dekning. Det eneste du trenger er en smarttelefon med kompassfunksjon. 

Det finnes også en versjon av iSikte for blant annet USA, Frankrike, Spania, Kanariøyene, Danmark, Sverige, Alpene og Himalaya. 

Pris: 44 kr.

Last ned til iPhone og Android.

LES OGSÅ: Best of Nordmarka - nærme byen

Rallarvegen

Følgesvenn for deg som skal sykle Rallarvegen. Appen gir deg blant annet informasjon om ruter, overnattingssteder og natur og dyreliv.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone og Android.

Hjelp 113 – GPS

Appen alle bør ha. Skulle uhellet være ute i skogen eller i fjellheimen kan det være vanskelig å si akkurat hvor du er. Hjelp 113-GPS bruker telefonens GPS og viser kartreferansen på skjermen samtidig som den ringer 113 for deg.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone og Andriod

Røde Kors Mobil Førstehjelp

Appen gir deg en innføring i hvordan du skal utføre førstehjelp ved ulike typer skader og situasjoner. Den gir tilgang til så og si alle verdens nødnumre og en kartfunksjon med kartkoordinater, slik at du alltid har mulighet for å opplyse hjelpetjenesten om hvor du befinner deg.

Appen er gratis. 

Last ned til iPhone og Android.

LES OGSÅ: Derfor trekkes vi mot naturen

WhatBird

Over gjennomsnittet interessert i fugler? Med appen WhatBird kan du identifisere hvilken fugl som synger mens du er ute på tur. Enn så lenge inneholder appen 22 av de vanligste sangfuglene våre. For hver art finner du bilder og informasjon.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone og Android.

Geocaching

Geocaching ligner på orientering, men i stedet for å bruke kart og kompass bruker du GPS. Over hele landet, ja hele verden faktisk, ligger små bokser gjemt. Appen forteller hvor boksene er, og så er det din jobb å finne dem. I boksen ligger det en loggbok som du signerer i.

Appen er gratis.

Last ned appen her.

Ingress

Ingress er et spill som krever at du tar beina fatt. Spillet går i korte trekk ut på å fysisk oppsøke portaler, og ta kontroll over disse. Det er to lag som spiller: De grønne Enlightened, og de blå Resistance. Du velger side når du laster ned appen, og blir på lag med andre grønne eller blå over hele verden. Du kan spille sammen med venner eller alene. Spillet tar utgangspunkt i Google Maps og baserer seg på GPS. Du kan opprette nye portaler ved å sende forslag til Google.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone eller Android.

Turf

Om du liker konkurranse når du er ute er Turf appen for deg. Med Turf skal du samle poeng ved å ta over soner i et bestemt område. For å ta over en sone må du fysisk komme deg dit. Når neste person kommer dit, er det ikke lenger du som har kontroll over sonen. Hver omgang varer i en måned, og den som har flest poeng vinner.

Appen er gratis.

Last ned til iPhone og Android.

Har vi glemt noen? Kom gjerne med dine beste tips i kommentarfeltet!


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

10 varme dunjakker

10 varme dunjakker

På de kalde dagene er det lite som slår en god og varmende dunjakke. Her er ti vinterversjoner!

Turvettregel #1

Turvettregel #1

Hell i uhell ved kanten av verdens største saltslette.

Les mer på UTE-bloggen
EVENTYRER-FINALIST: NANSENRUTA 2017

EVENTYRER-FINALIST: NANSENRUTA 2017

Linda Eirin Eiken og Therese Moe Øye gikk over Grønland i Fridtjof Nansen sine fotspor. Og attpåtil på høsten, som gir både åpne sprekker, smeltevann, alt av føre og kuldegrader, og en håndfull stormer underveis.

Siste saker

Viser verdens beste fjellfilmer

Viser verdens beste fjellfilmer

Banff Film Tour er på vei til Oslo.

EVENTYRER-FINALIST: Martin Skaar Olslund

EVENTYRER-FINALIST: Martin Skaar Olslund

Martin Skaar Olslund har årets hardeste fribestigning i norske fjell. Etter 24 timers klatring, og flere forsøk, gikk han Stormpillaren på Vågakallen i Lofoten, som er satt til grad 9.

Hvordan ta vare på teltet

Hvordan ta vare på teltet

Det er flere ting du kan gjøre for å ta godt vare på teltet ditt. Men ikke tenk på å putte det i vaskemaskinen!

Eventyrer-finalist: Henriette Bjørge

Eventyrer-finalist: Henriette Bjørge

Henriette Bjørge jobber for at barn og unge i Afghanistan skal finne glede i snøen vinterstid. Dermed får spesielt jentene både nye rollemodeller og muligheter.

Eventyrer-finalist: fra Bøler til Beijing

Eventyrer-finalist: fra Bøler til Beijing

Å sykle fra Bøler til Beijing ga 158 døgn på tur, spennende opplevelser og all slags vær for Truls Hestengen og Jostein Hult.

Sognefjorden cowboys

Sognefjorden cowboys

Ny serie på fftv kommer i høst, sjekk ut teaseren her!