De fleste som går langrenn sverger til klassisk skiteknikk. I Ute sin serie God på langrenn har vi gjennomgått alle «girene» du trenger å kunne for å tilpasse fart og forhold innen både skate og klassisk. Men i den siste episoden skal programleder og skiekspert Ragnar Bragvin Andresen lære oss å stake i en spurt. Teknikken forandrer seg fra lav til høy fart med både frekvens og utslag. 

– Det kan virker litt skummelt å komme seg såpass høyt opp på tærne som de råeste gjør, men så lenge du får stavene frem og trykker til med dem i bakken, så er det ikke noe farlig, forklarer Bragvin. 

Saken fortsetter under bildet

RAGNAR BRAGVIN ANDRESEN (EKSPERTEN)

Ragnar er en pedagogisk type, med usedvanlig god innsikt i hva han driver med. Langrenn. Det kommer godt frem i serien. Ikke minst når han karikerer langrennsstiler fra langt tilbake til 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. Kanskje er det den gode bevisstheten på kroppsmotorikk og teknikk som har sørget for at Ragnar opptil flere ganger er blitt verdensmester på rulleski. Forøvrig er han teamsjef for Team Job Zone - og programleder i «God på langrenn».