Pudder, storm og selvskutt hjort
05.12.17 / Christian Nerdrum
OMVEGEN TIL HELVETESTINDEN (EP2) - En nydelig pudderdag rundes av med full storm fra babord side og selvskutt hjort på Kavli Moen.

Når snøværet endelig får lagt seg, glir skyene vekk til fordel for vindstille klarvær over Øksendalen. Asbjørn Eggebø Næss, Even Sigstad & Co kan gjøre seg klar for den første skikkelige etappen på prosjekt Omvegen til Helvetestinden. Mens de i forrige episode holdt seg i skogen på Brandstad, går de nå herfra og over til Eresfjorden i sin ferd mot Isfjorden. Værmeldingene for dagen er riktignok ikke helt på deres side, for etter noen ganske få timer med sol skal det trykke på med kraftig vind. 

– Vi må begynne tidlig i dag for å rekke over før det blir utrivelig i fjellet. Morgentimene ser riktignok bra ut, så da er det om å smi mens man kan, sier Asbjørn. 

Etter en kveld og natt på Phillipshaugen Lodge med påfølgende frokost, servert to timer før vanlig åpningstid, parkerer gjengen bilene ved roten av Brandstadskogen og rusler opp med soloppgangen i rykende fersk puddersnø. Vinden er har fortsatt ikke fått tak i fjellsidene ned fra Saufjellet og ned mot parkeringen, så da benytter Asbjørn og Even seg av mulighetene for å få noen gode puddersvinger i retning der de kom fra. Når den lykken var unnagjort går ferden videre over kammen til Henrikbotnnebba. Hensyn må taes og siden faregraden fortsatt er 3, finnes det lite rom for eksponerte løsninger. 

«Variable snow conditions» lyder det flirefult fra Even Sigstad etter å ha tatt seg ned fra en flanke på Henrikbotnnebba. 

Den opprinnelige planen var å gå videre til Litjfjellet og deretter Gogsøyra. Men værgudene mente det skulle holde med Litjfjellet, for før vi visste order av det, så smalt stormen inn fra siden. Plutselig handlet alt om å komme seg videre og ned fra høyden. Mer passende kunne det vel ikke være at middagen sto klar på Kavli Moen, med mandelpoteter og selvskutt hjort. Kortreist sådan. 

ETAPPE 1: Jordalsgrenda - Øksendalen 

ALTERNATIV: Skogskjøring på Brandstad / Overnatting på Phillipshaugen

ETAPPE 2: Brandstad (Phillipshaugen) - Eresfjorden (Kavli Moen)

SENDEPLAN

TEASER-EPISODE - Dette er Omvegen til Helvetestinden

EPISODE 1 - Pudderbonanza på Brandstad (Øksendalen)

EPISODE 2 - Stille før stormen

EPISODE 3 - #trøbbel

EPISODE 4 - Bedre lykke neste gang (Schirmer og Larsson ankommer)

EPISODE 5 - Årsbeste på Vesle Vengetinden (Næss og Schirmer)

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

Julegaver til langrennsløperen

Fem julegavetips til langrennsentusiasten.

Julegaver til de minste

Fem gavetips til nykommerne.

Julegaver til klatreren

Fire fine gaver til klatreren.

Julegaver til padleren

Å kjøpe en kajakk i julegave blir kanskje for dyrt for de fleste. Vi gir deg fem julegavetips for padleren som ikke koster skjorta.

Julegaver til skikjøreren

Fem fine julegavetips til skikjøreren som liker å gå opp før han kjører ned.

Test av elklær

Ingen liker å fryse. Men hjelper det med klær som går på strøm? Vi har testet batteridrevne klær.

 

Les de siste sakene fra Magasin

Opplevelsespakker

Innholdet er klart. Fikser du pakkingen?

Porten til vidda

Midt mellom øst og vest ligger Haukeliseter, ett av Turistforeningens aller mest populære hytter.

Fjortiser og fjell

Hva er vitsen med å klatre i fjell, egentlig?

Annonse