abcd
2. NOVEMBER: Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal var mildt sagt fornøyde med årets sesongstart. Bilde: Anki Grøthe
Nesten fersk rapport fra Jotunheimen
09.11.17 / Christian Nerdrum
SOGNEFJORDEN COWBOYS (EP2): Bli med på årets første skitur til Steindalsnosi og Fanaråken.

Det har vært en tidlig sesongstart for de største entusiastene der ute, og da er naturligvis ikke

Det har vært en tidlig sesongstart for de største entusiastene der ute, og da er naturligvis ikke Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal blant unntakene. Forrige torsdag (2. november) var de nemlig på Sognefjellet med fotograf Bård Basberg for å stå på ski og lage en ny episode av Sognefjorden Cowboys. Tross litt motgang (det skal du få se i filmen) ble det stor suksess og høy begeistring når de to får med seg både Steindalsnosi og Fanaråken på samme turen. 

LES OGSÅ: Kan få tilgang til Jotuheimens indrefilet en måned tidligere

Siden filmen ble spilt inn har det kommet mye ny snø i området, og i helgen vil det bli puddersnø å oppdrive for de som tar turen, men snøen har kommet med mye vind. Så vær varsom. Til helgen er det forøvrig Lom Skifestival.

VETLE OG HÅVARD

Vetle og Håvard har base i Sogndal, og bruker mye tid i Jostedalen, Sogndalsdalen og Hurrungane, samt på craggene rundt i Sogndal. Gutta ble kjent da de begge to gjorde en sesong i Chamonix i 2015. De studerer friluftsliv, og begge ønsker etter hvert å starte på Nordtind sin tindeveglederutdanning i Volda. Håvard er en dyktig snowboarder med mange kjente og ukjente Chamonixklassikere i sekken. Vetle har det samme, og hevder seg for tiden godt i norgescupen i frikjøring på ski. Serien er laget av Bård Basberg. 

EPISODE 1: Klatring i Leikanger

EPISODE 2: Sesongstart på ski i Jotunheimen

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

5 sokker han blir glad for å få

Sokker er faktisk ikke bare sokker. Vi har plukket ut fem par som slår hull på teorien om at far ikke blir glad for sokker til jul, bursdag eller farsdag.

Sikkerhet på isen

Stavene er dine følehorn på isen, uten dem er du blind når du skal lese og bli kjent med isen. Sjekk hva slags utstyr du burde ha før du tar en skøytetur.

10 varme dunjakker

På de kalde dagene er det lite som slår en god og varmende dunjakke. Her er ti vinterversjoner!

Hvordan ta vare på teltet

Det er flere ting du kan gjøre for å ta godt vare på teltet ditt. Men ikke tenk på å putte det i vaskemaskinen!

Å kjøpe dunjakke

GUIDE: Kjøpe dunjakke til vinteren? Ikke før du har lest denne!

Se mitt telt

Solveig Tornås husker fremdeles lykkefølelsen hun hadde da hun som barn lå mellom foreldrene sine i teltet. Nå er det hennes egen datter som har fått plassen.

 

Les de siste sakene fra Magasin

Frys dette

Minus og minus blir pluss.

– En mektig opplevelse på to hjul

Tre kamerater drømte om en episk alpetur. Det fikk de.

Her finner du skiføre

Sugen på skitur? Disse stedene har snø nå.

Annonse