abcd
2. NOVEMBER: Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal var mildt sagt fornøyde med årets sesongstart. Bilde: Anki Grøthe
Nesten fersk rapport fra Jotunheimen
09.11.17 / Christian Nerdrum
SOGNEFJORDEN COWBOYS (EP2): Bli med på årets første skitur til Steindalsnosi og Fanaråken.

Det har vært en tidlig sesongstart for de største entusiastene der ute, og da er naturligvis ikke

Det har vært en tidlig sesongstart for de største entusiastene der ute, og da er naturligvis ikke Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal blant unntakene. Forrige torsdag (2. november) var de nemlig på Sognefjellet med fotograf Bård Basberg for å stå på ski og lage en ny episode av Sognefjorden Cowboys. Tross litt motgang (det skal du få se i filmen) ble det stor suksess og høy begeistring når de to får med seg både Steindalsnosi og Fanaråken på samme turen. 

LES OGSÅ: Kan få tilgang til Jotuheimens indrefilet en måned tidligere

Siden filmen ble spilt inn har det kommet mye ny snø i området, og i helgen vil det bli puddersnø å oppdrive for de som tar turen, men snøen har kommet med mye vind. Så vær varsom. Til helgen er det forøvrig Lom Skifestival.

VETLE OG HÅVARD

Vetle og Håvard har base i Sogndal, og bruker mye tid i Jostedalen, Sogndalsdalen og Hurrungane, samt på craggene rundt i Sogndal. Gutta ble kjent da de begge to gjorde en sesong i Chamonix i 2015. De studerer friluftsliv, og begge ønsker etter hvert å starte på Nordtind sin tindeveglederutdanning i Volda. Håvard er en dyktig snowboarder med mange kjente og ukjente Chamonixklassikere i sekken. Vetle har det samme, og hevder seg for tiden godt i norgescupen i frikjøring på ski. Serien er laget av Bård Basberg. 

EPISODE 1: Klatring i Leikanger

EPISODE 2: Sesongstart på ski i Jotunheimen

EPISODE 3: – Jævlig hårete da! 

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

Pakkliste til vårskituren

Når sola skinner og snøen blir mjuk, gir en fjellsktur de skikkelig gode våropplevelsene. Dette bør du ha med deg.

Skifotografens pakkliste

Hva har fotografen med seg i sekken?

Se min anorakk

Som tenåring stod Anine Kierulf med «Spør meg»-anorakk på Kikut og forklarte de voksne hvorfor skiene deres ikke gled i 15 minus, mens de hadde klister fra i fjor. Snart fikk hun sln egen marka-anorakk. Den bruker hun fremdeles.

Klær som varmer

Norske Heat Experience vil gjøre frossenpinner bedre rustet i vinterkulda med batteridrevne klær.

Rando for junior

Hagan The Sky Force med Z02-binding.

Slik holder du varmen

Ingen liker å være kald på tur. Det er mange knep du kan gjøre for å unngå å fryse når du er en hel dag ute.

 

Les de siste sakene fra Magasin

Ingen over, ingen ved siden

Skygger Galdhøpiggen for Norges flotteste vårskitur? Bli med på gjenoppdagingsferd langs gjensnødde vårskispor over Norges tak.

Josten Rundt

29.000 høydemeter fordelt på 290 kilometer. Opp og ned alle avkrokene i «Europas største isbit». Vi ble med på den første av verdens tøffeste topptur.

Grønland utenfor sesong

Å krysse Grønland tidlig på sesongen blir av erfarne polfarere beskrevet som idiotisk. Vi bestemte oss for å forsøke likevel.

Annonse