God på langrenn
GOD PÅ LANGRENN (TEASER): Med god hjelp fra humor og ironi skal dette bli vinteren vi endelig blir skikkelig gode på langrenn.

– Med innblanda humor, ironi og stilkarikaturer, tror jeg dette blir en serie for alle som er interessert i langrenn. Ikke alt er til å flire av, men det er garantert lærerikt. Jeg tror du skal være ganske god om ikke vår ekspert Ragnar Bragvin enten tråkker deg litt på tærne eller treffer blink på noen velmente råd når det kommer til teknikk, sier vår egen Christian Nerdrum, som har produsert serien for Ute. 

Saken fortsetter under bildet. 

I det aller første innslaget viser Ragnar oss typiske feil som gjøres innen klassisk. Så lærer vi hvordan dette kan rettes opp, og tips til grunnteknikk som alle må få på plass om du skal ha noe håp om å kalle deg selv god på langrenn. I det neste innslaget gjør vi det samme med skate. Deretter følger vi opp med relativt detaljert opplegg på de ulike stilartene innen både skate og klassisk. Vi skal også se litt på felleski vs. smøreski, og til slutt lære oss å stake skikkelig. Første innslag kommer allerede fredag 8. desember. 

RAGNAR BRAGVIN ANDRESEN (EKSPERTEN)

Ragnar er veldig pedagogisk, med ekstremt god innsikt i hva han driver med. Det kommer godt frem i serien. Ikke minst når han karikerer langrennsstiler fra langt tilbake til 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. Kanskje er det den gode bevisstheten på kroppsmotorikk og teknikk som har sørget for at Ragnar opptil flere ganger er blitt verdensmester på rulleski. Forøvrig er han teamsjef for Team Job Zone. 

GOD PÅ LANGRENN

TEASER GOD PÅ LANGRENN

EPISODE 1: Gjør du disse feilene (klassiske klassiskfeil)

EPISODE 2: Skøyteproblemer (lær deg grunnteknikken)

EPISODE 3: Lær deg alle klassiskteknikkene

EPISODE 4: Alle «girene» i skøyteteknikk

EPISODE 5: Feller vs smøreski

EPISODE 6: Stak deg til toppfart

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

Hva skal du ha med?

Å pakke sekken er halve turen. 

12 ting å vite ved kjøp av elsykkel

Elsykkelen er mye mer avansert enn den vanlige, strømløse sykkelen du kjenner fra før.

Hvilken type motor bør du gå for?

Elsykkel med hjulmotor eller krankmotor?

Pakkliste til vårskituren

Når sola skinner og snøen blir mjuk, gir en fjellsktur de skikkelig gode våropplevelsene. Dette bør du ha med deg.

Skifotografens pakkliste

Hva har fotografen med seg i sekken?

Se min anorakk

Som tenåring stod Anine Kierulf med «Spør meg»-anorakk på Kikut og forklarte de voksne hvorfor skiene deres ikke gled i 15 minus, mens de hadde klister fra i fjor. Snart fikk hun sln egen marka-anorakk. Den bruker hun fremdeles.

 

Les de siste sakene fra Magasin

NAIVT NATURTALENT

BOKANMELDELSE: Akademisk øvelse i avmaktens tid.

Lysefjorden på langs

I et av Norges mest besøkte turområder tok vi fatt på en reise fra dalbunn til høyfjell. Blant de storslåtte naturopplevelsene fant vi noe spesielt. Oppskriften på lykke.

BOKANMELDELSE: GRØNNE SKIFTER

Overraskende oppvekstskildring om Natur og Ungdom, jubilanten som nekter å bli voksen.

Annonse