For å gå riktig og korrekt klassisk, krever det god balanse, «timing» og koordinasjon. Derfor finnes det også mange typiske feil en kan gjøre. Vår langrennsekspert Ragnar Bragvin Andresen peker spesielt på tilfeller der en «går mellom skia», samt lange armer og «esel-spark». Nyttig energi går dermed tapt til fordel for flyt, fart og effektive fraspark. Kjenner du deg igjen på eksemplene til Bragvin? Da er det godt investert tid å ta en titt på det lærerike innslaget. 

LES OGSÅ: God på langrenn

Det er alltid nyttig å gå tilbake til skrivebordet når det kommer til teknikktrening. I den første episoden av God på langrenn skal vi lære oss det grunnleggende. I neste episoden gjør vi det samme med skøyting. Deretter kan vi glede oss til en skikkelig innføring av alle de ulike måtene å gå på innen både klassisk og skate. 

RAGNAR BRAGVIN ANDRESEN (EKSPERTEN)

Ragnar er en pedagogisk type, med usedvanlig god innsikt i hva han driver med. Langrenn. Det kommer godt frem i serien. Ikke minst når han karikerer langrennsstiler fra langt tilbake til 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. Kanskje er det den gode bevisstheten på kroppsmotorikk og teknikk som har sørget for at Ragnar opptil flere ganger er blitt verdensmester på rulleski. Forøvrig er han teamsjef for Team Job Zone - og programleder i «God på langrenn».