Gjør du disse feilene?
08.12.17 / Christian Nerdrum
GOD PÅ LANGRENN (EP1): Se om du kjenner igjen din egen klassisk-stil. I den første episoden av Ute sin langrennsserie skal grunnteknikken på plass. Først da kan du bli skikkelig god på langrenn.

For å gå riktig og korrekt klassisk, krever det god balanse, «timing» og koordinasjon. Derfor finnes det også mange typiske feil en kan gjøre. Vår langrennsekspert Ragnar Bragvin Andresen peker spesielt på tilfeller der en «går mellom skia», samt lange armer og «esel-spark». Nyttig energi går dermed tapt til fordel for flyt, fart og effektive fraspark. Kjenner du deg igjen på eksemplene til Bragvin? Da er det godt investert tid å ta en titt på det lærerike innslaget. 

LES OGSÅ: God på langrenn

Det er alltid nyttig å gå tilbake til skrivebordet når det kommer til teknikktrening. I den første episoden av God på langrenn skal vi lære oss det grunnleggende. I neste episoden gjør vi det samme med skøyting. Deretter kan vi glede oss til en skikkelig innføring av alle de ulike måtene å gå på innen både klassisk og skate. 

RAGNAR BRAGVIN ANDRESEN (EKSPERTEN)

Ragnar er en pedagogisk type, med usedvanlig god innsikt i hva han driver med. Langrenn. Det kommer godt frem i serien. Ikke minst når han karikerer langrennsstiler fra langt tilbake til 1960-tallet og frem til i dag på bare noen sekunder. Kanskje er det den gode bevisstheten på kroppsmotorikk og teknikk som har sørget for at Ragnar opptil flere ganger er blitt verdensmester på rulleski. Forøvrig er han teamsjef for Team Job Zone - og programleder i «God på langrenn».

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

Hva skal du ha med?

Å pakke sekken er halve turen. 

12 ting å vite ved kjøp av elsykkel

Elsykkelen er mye mer avansert enn den vanlige, strømløse sykkelen du kjenner fra før.

Hvilken type motor bør du gå for?

Elsykkel med hjulmotor eller krankmotor?

Pakkliste til vårskituren

Når sola skinner og snøen blir mjuk, gir en fjellsktur de skikkelig gode våropplevelsene. Dette bør du ha med deg.

Skifotografens pakkliste

Hva har fotografen med seg i sekken?

Se min anorakk

Som tenåring stod Anine Kierulf med «Spør meg»-anorakk på Kikut og forklarte de voksne hvorfor skiene deres ikke gled i 15 minus, mens de hadde klister fra i fjor. Snart fikk hun sln egen marka-anorakk. Den bruker hun fremdeles.

 

Les de siste sakene fra Magasin

NAIVT NATURTALENT

BOKANMELDELSE: Akademisk øvelse i avmaktens tid.

Lysefjorden på langs

I et av Norges mest besøkte turområder tok vi fatt på en reise fra dalbunn til høyfjell. Blant de storslåtte naturopplevelsene fant vi noe spesielt. Oppskriften på lykke.

BOKANMELDELSE: GRØNNE SKIFTER

Overraskende oppvekstskildring om Natur og Ungdom, jubilanten som nekter å bli voksen.

Annonse