TUNG ETTERTID: Bård Smestad var langt nede etter at han mistet tre gode venner i skredtragedien i Sunndalsfjellene. Bilde: Christian Nerdrum 1
DØDE I SUNNDALSFJELLA: Yngve Dalqvist, Ola Inge Drøpping, Ole Simensen og Øyvind Slørdahl fikk sine siste skidager 14. april 2014. Bilder: Matti Bernitz 2

1TUNG ETTERTID: Bård Smestad var langt nede etter at han mistet tre gode venner i skredtragedien i Sunndalsfjellene. Bilde: Christian Nerdrum 2DØDE I SUNNDALSFJELLA: Yngve Dalqvist, Ola Inge Drøpping, Ole Simensen og Øyvind Slørdahl fikk sine siste skidager 14. april 2014. Bilder: Matti Bernitz

- Trodde jeg skulle dø

TOPPTURFEBER (S2E2) – 14. april 2014 mistet Bård Smestad tre av sine beste venner i et snøskred.

Fredag 09. desember 2016 kl.07:30

– Jeg definerer det som en kraftig kjærlighetssorg. Det var så vondt at jeg følte jeg kom til å dø. Det er forferdelig å tenke på, at det en synes er så artig kan være livsfarlig, sier Bård Smestad. Han brukte flere uker på å komme seg ut av sorgen etter kameratene som omkom av skred i Sunndalsfjellene 14. april 2014, og fjellturer som terapi for å få tankene på avstand. 

LES OGSÅ: Den siste turen 

LES OGSÅ: - Vanskelig å forstå

Tre av de fire som døde i Sunndal var gode venner av Bård. Yngve Dalquist, kanskje Bårds beste turkamerat. Her forteller Smestad åpenhjertig om ulykken og savnet etter kameratene i denne episoden av Toppturfeber. 

LES OGSÅ: I ferd med å snu da skredet kom

Filmen er laget til minne om Yngve Dalquist, Ola Inge Drøpping, Øyvind Slørdahl og Ole Simensen.

TOPPTURFEBER

Bård Smestad (48) er ikke frontfigur av programserien Toppturfeber på grunn av sin uovertrufne faglige kunnskap om fjell og sikkerhet. Ei heller fordi skifilmskaperne vil ha ham på rollelisten i sine nye produksjoner. Bård er en ganske vanlig mann fra Trondheim med et normalt talent for skikjøring og god forståelse for snø, fjell og utstyr. Det som skiller ham ut, og som gjør at han er blitt frontfigur i den nye serien Toppturfeber er hans fabelaktige motivasjon til å komme seg ut på tur. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Hvordan kan en primus være trygg det ene øyeblikket og bli en dødsfelle når du setter en kjele over?

Et skjebneår for reiselivet

Et skjebneår for reiselivet

Den etiske siden av reiselivet byr på større utfordringer. Stadig flere reisende har begynt å reflektere over hva man kan gjøre, skriver Arild Molstad i denne kronikken.

Test av varmt ullundertøy

Test av varmt ullundertøy

Selv om du ikke har noe imot å være ute i kulda når det knaker i snøen, er det godt å vite at du er kledd for å takle minusgrader. Vi har testet ullundertøy for de kaldeste dagene.

Himmelen er ikkje alltid blå

Himmelen er ikkje alltid blå

Mine praktfulle landslagskollegaer i randoneè Lars Erik Skjervheim og Glenn Tore Løland sankar meter på ski i høgda i Italia, medan eg studerar, irriterar, forbannar og funderar over mine mindre vakre bein som no har slått seg vrange.

Les mer på UTE-bloggen
Toppturfestivalene i 2017

Toppturfestivalene i 2017

Toppturinteresserte har fått mange festivaler å velge blant. Her får du oversikten.

Primus-middag

Primus-middag

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få nokre heilt nye oppskrifter til utprøving.

Ni fantastiske reisemål

Ni fantastiske reisemål

Kanskje står noen av disse stedene på din bucketlist?

Skiglede for de minste

Skiglede for de minste

Fart. Lek. Kontroll. Kos. Selvsagt er slalåm en sport for de aller minste.

En venn av fri natur

En venn av fri natur

Nils Faarlund kan virke streng. Det er godt ment.