SIGRID HENJUM

Sigrid er UTEs populære turmatekspert. Vi får stadig tilbakemeldinger fra lesere som har hatt suksess med oppskriftene hennes. Særlig er bjørnebrødet blitt en klassiker. Sigrid bor i Sogndal og er lommekjent i Sogn, men hun har også vært på turer til Grønland, Svalbard og Lofoten. Sigrid er utdannet sykepleier, og driver Sogndal Lodge & Guiding. Hun er proppfull av energi, initiativ og guts, og du kan fort møte henne på en isbre, sjonglerende på en hest eller i en kajakk i Sognefjorden.

Snickerskake

Snickerskaka held seg lenge, vert ikkje hard når ho frys og inneheld masse kaloriar. Perfekt på vintertur! 

Botn:

5 dl sukker

6 eggekvitar

1 pk ritzkjeks (200 gram)

250 g salte peanøtter

1,5 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Bland sukker og eggekvitar som du har skilt frå eggeplomane. Pisk til det vert ein stiv masse – slik at du kan halda bollen opp ned utan att massen dett ut. Knus kjeks og peanøtter i ein anna bolle, og ha i vaniljesukker og bakepulver. Bland det turre med marengsen og ha i ei lita langpanne med bakepapir. Steik på 180 grader i omlag 25 minutt.

Sjokoladeglasur:

6 eggeplommer

1 dl kremfløyte

100 g sukker

100 g godt smør

100 g kokesjokolade

Smelt sjokolade og smør saman på svar varme. I ei anna panne rører du saman fløyte, eggeplommer og sukker. Rør godt på svak varme til det tjuknar – då blandar du det saman med sjokoladen og smøret. Ha på kaka etter at ho er avkjølt. 

EKSPEDISJONSSKOLEN: Se episoden der Sigrid gir tips om matlaging på vintertur

LES OGSÅ: Godt i termosen

LES OGSÅEnergibarer som ikke fryser