TÅLER EN VINTERNATT: Det er utrolig hva Matt Skuse klarer å bygge og utrette med sine knappe ressurser. Denne høsten er han aktuell med Villmarkingen, og vi tør påstå at alle har mye å lære. Bilde: Christian Nerdrum 1
KANO: I tillegg til å være ekstremt seiglivet, besitter Matt Skuse bred kunnskap innen kano og andre former for padling. Bilde: Christian Nerdrum 2

1TÅLER EN VINTERNATT: Det er utrolig hva Matt Skuse klarer å bygge og utrette med sine knappe ressurser. Denne høsten er han aktuell med Villmarkingen, og vi tør påstå at alle har mye å lære. Bilde: Christian Nerdrum 2KANO: I tillegg til å være ekstremt seiglivet, besitter Matt Skuse bred kunnskap innen kano og andre former for padling. Bilde: Christian Nerdrum

Offiser Villmark

VILLMARKINGEN: Denne høsten skal marineoffiser Matt Skuse gi oss nordmenn en skikkelig oppstramming i vår kunnskap om friluftsliv.

Fredag 23. september 2016 kl.08:00

– Det britiske militæret har tatt meg til fjerne og utfordrende plasser som tvang meg til å tilpasse meg nye omgivelser med få eller ingen hjelpemidler. Det har hjulpet meg å håndtere reell risiko, ta tøffe valg angående vær, terreng, team og mål. Som en ressurssterk yrkesmilitær har jeg hatt mange anledninger til å teste mine vurderinger – noe som er essensielt når en skal bygge selvtillit på dette området, svarer Matt Skuse på spørsmål om hvordan hans bakgrunn som marineoffiser og rolle som programleder i Villmarkingen kan være til glede for norske friluftsentusiaster. 

Denne høsten blir briten å se på UTE-tv. Han tar rollen som programleder i den nye serien. Dette blir en slags overlevelses-inspirert serie. Matt deler sine tanker og smarte triks om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.

LES OGSÅ: UTEs TV-høst

– Bred og fundamental kunnskap i friluftsliv utvider horisontene og gleden ved å være ute. Kjenner du dine hjelpemidler, dets begrensninger og hvordan improvisere når det trengs, gir det et solid grunnlag i å takle hva det måtte være av utfordringer utendørs, sier Skuse som blir å se på utemagasinet.no med første innslag neste fredag allerede. Det blir som en fortsettelse av teaseren til serien, der Matt demonstrerer hva du kan gjøre når det virkelig går galt; du faller i vannet og alt du har med deg blir vått.

MATT SKUSE

Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Hvordan kan en primus være trygg det ene øyeblikket og bli en dødsfelle når du setter en kjele over?

Et skjebneår for reiselivet

Et skjebneår for reiselivet

Den etiske siden av reiselivet byr på større utfordringer. Stadig flere reisende har begynt å reflektere over hva man kan gjøre, skriver Arild Molstad i denne kronikken.

Test av varmt ullundertøy

Test av varmt ullundertøy

Selv om du ikke har noe imot å være ute i kulda når det knaker i snøen, er det godt å vite at du er kledd for å takle minusgrader. Vi har testet ullundertøy for de kaldeste dagene.

Himmelen er ikkje alltid blå

Himmelen er ikkje alltid blå

Mine praktfulle landslagskollegaer i randoneè Lars Erik Skjervheim og Glenn Tore Løland sankar meter på ski i høgda i Italia, medan eg studerar, irriterar, forbannar og funderar over mine mindre vakre bein som no har slått seg vrange.

Les mer på UTE-bloggen
Toppturfestivalene i 2017

Toppturfestivalene i 2017

Toppturinteresserte har fått mange festivaler å velge blant. Her får du oversikten.

Primus-middag

Primus-middag

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få nokre heilt nye oppskrifter til utprøving.

Ni fantastiske reisemål

Ni fantastiske reisemål

Kanskje står noen av disse stedene på din bucketlist?

Skiglede for de minste

Skiglede for de minste

Fart. Lek. Kontroll. Kos. Selvsagt er slalåm en sport for de aller minste.

En venn av fri natur

En venn av fri natur

Nils Faarlund kan virke streng. Det er godt ment.