TÅLER EN VINTERNATT: Det er utrolig hva Matt Skuse klarer å bygge og utrette med sine knappe ressurser. Denne høsten er han aktuell med Villmarkingen, og vi tør påstå at alle har mye å lære. Bilde: Christian Nerdrum 1
KANO: I tillegg til å være ekstremt seiglivet, besitter Matt Skuse bred kunnskap innen kano og andre former for padling. Bilde: Christian Nerdrum 2

1TÅLER EN VINTERNATT: Det er utrolig hva Matt Skuse klarer å bygge og utrette med sine knappe ressurser. Denne høsten er han aktuell med Villmarkingen, og vi tør påstå at alle har mye å lære. Bilde: Christian Nerdrum 2KANO: I tillegg til å være ekstremt seiglivet, besitter Matt Skuse bred kunnskap innen kano og andre former for padling. Bilde: Christian Nerdrum

Offiser Villmark

VILLMARKINGEN: Denne høsten skal marineoffiser Matt Skuse gi oss nordmenn en skikkelig oppstramming i vår kunnskap om friluftsliv.

Fredag 23. september 2016 kl.08:00

– Det britiske militæret har tatt meg til fjerne og utfordrende plasser som tvang meg til å tilpasse meg nye omgivelser med få eller ingen hjelpemidler. Det har hjulpet meg å håndtere reell risiko, ta tøffe valg angående vær, terreng, team og mål. Som en ressurssterk yrkesmilitær har jeg hatt mange anledninger til å teste mine vurderinger – noe som er essensielt når en skal bygge selvtillit på dette området, svarer Matt Skuse på spørsmål om hvordan hans bakgrunn som marineoffiser og rolle som programleder i Villmarkingen kan være til glede for norske friluftsentusiaster. 

Denne høsten blir briten å se på UTE-tv. Han tar rollen som programleder i den nye serien. Dette blir en slags overlevelses-inspirert serie. Matt deler sine tanker og smarte triks om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.

LES OGSÅ: UTEs TV-høst

– Bred og fundamental kunnskap i friluftsliv utvider horisontene og gleden ved å være ute. Kjenner du dine hjelpemidler, dets begrensninger og hvordan improvisere når det trengs, gir det et solid grunnlag i å takle hva det måtte være av utfordringer utendørs, sier Skuse som blir å se på utemagasinet.no med første innslag neste fredag allerede. Det blir som en fortsettelse av teaseren til serien, der Matt demonstrerer hva du kan gjøre når det virkelig går galt; du faller i vannet og alt du har med deg blir vått.

MATT SKUSE

Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Den vanskelige gruppedynamikken

Den vanskelige gruppedynamikken

TOPPTURFEBER (S2E5): Hvem blir sjef, hvor mange er mange og hva slags folk vil du absolutt ikke ha med på tur?

10 grunner til å velge el-sykkel

10 grunner til å velge el-sykkel

Er du litt nysgjerrig eller kanskje litt i tvil? Her er noen gode argumenter for å skaffe deg en elsykkel.

Opphever forbud mot el-sykling i terrenget

Opphever forbud mot el-sykling i terrenget

Elsykkelen har vært regnet som et ulovlig motorkjøretøy i skogen og på fjellet. Nå endres reglene.

Den første fjellturen med elsykkel

Den første fjellturen med elsykkel

Omkranset av storslåtte fjell og fantastisk kulturlandskap fant vi stillheten på tur. Med elsykkel som transport bort, opp og inn i eventyret.

Slik bruker du «skredsøkeren»

Slik bruker du «skredsøkeren»

TOPPTUR FOR ALLE (EP5): Er du i det minste tvil om hvordan en sender/mottaker skal brukes? Se denne.

Norges lille Grønland

Norges lille Grønland

Drømmer du om å padle mellom isfjell på Grønland? Bare tre timer i bil fra Bergen finner du en ukjent perle som gir arktisk stemning.

Tursnakk-rabatt

Tursnakk-rabatt

Fastlegen og jeg snakker ikke om det vi egentlig skulle snakke om.

Drømmen om Denali

Drømmen om Denali

Nord-Amerikas høyeste fjell reiser seg hvit og mektig i Alaska Range.

– Sognefjordsruta er herved etablert, det er en fin tur

– Sognefjordsruta er herved etablert, det er en fin tur

REISEGUIDE: Rett vest for de mest kjente skiområdene i Sogn, er det et helt annet landskap som åpenbarer seg. Fri Flyt ble med da Sognefjordruta ble gått for første gang.