Annonse
abcd
FRI SIKT: Med utsikt til kvasse tinder kan du nyte livet på Lyngen Lodge. Foto: Privat
Luksuslodgen
05.04.17 / Sandra Lappegard
Midt i den dramatiske naturen, mellom kvasse tinder og dype fjorder, finner du Lyngen Lodge. Et eksklusivt tilbud med 8 rom og 16 sengeplasser.

– Vi bygde lodgen for toppturvirksomhet, men har nå åpent stort sett hele året, forteller Elisabeth Braathen. Sammen med østerrikske Graham Austick startet hun opp Lyngen Lodge i 2008, da de bygde den flotte tømmerhytta.

– Det har vært veldig spennende helt siden vi startet, og nå har vi blant annet en nordlysseong også, før topptursesongen setter i gang.

I hovedsesongen er det vanligvis ukesopphold for gjestene på Lynge Lodge, mens mot slutten av sesongen er det langhelger. Mange av gjestene er skikjørere som besøker Lyngen for første gang, og som vil ha det beste ut av oppholdet.

– Konseptet er at vi tar erfarne skikjører med på tur, og viser det beste som Lyngen og området rundt har å by på. Tilbudet er mye rettet mot skikjører som har kjørt offpist i mange år. Trenger ikke mye erfaring med topptur fra før, men viktig at man er fjellvandt, og har en viss erfaring med toppturer, slik at man vet hvordan utstyret fungerer, forteller Elisabeth.

Hun er egentlig trønder, med erfaring fra skiturisme i blant annet Østerrike.

– Da vi kom over dette området i Lyngen, syntes vi det var veldig flott, og samtidig underutviklet. Her var det masse plass for nye konsepter, og det var dramatisk natur på alle kanter, med store kontraster mellom fjell og hav. Vi fant ut at vi da ville lage et konsept som vi selv kunne tenke oss å være gjest i. Vi legger mye energi i dette, og får god kontakt med gjestene våre.

Mange av de besøkende er utlendinger, men Elisabeth merker at nordmenn har begynt å herme, og flere vil teste ut guidede turer. Og det får man under et opphold på Lyngen Lodge. Under oppholdet på er alt inkludert i prisen, som ligger fra 14000 kroner og oppover for en langhelg.

– Vi er en totaltilbyder, og står for transport til og fra Tromsø, båttransport,  overnatting, mat og guidede turer med sertifiserte Nortind-guider. For oss er det viktig at det er kvalitet i hele produktet, forteller hun, som også legger lista høyt ved selve bygget og designet, både interiør og eksteriør.

– Her finner du noe som man ikke finner alle andre steder. Det er kanskje Ikke veldig norskt, men vi har plukket det beste fra alpene, Canada og Nord-Amerika.

OVERNATTINGEN

UTE anbefaler steder å overnatte inne. 

LES OGSÅ: Romsdal Lodge

LES OGSÅ: Lofoten Skilodge

LES OGSÅ: Hauane Bed & Breakfast

LES OGSÅ: Renndølssetra

LES OGSÅ: Skogsholmen Gjestehus

LES OGSÅ: Kystleden

Konseptet er at vi tar erfarne skikjører med på tur, og viser det beste som Lyngen og området rundt har å by på.
– Elisabeth Braathen

 
 
VIS KOMMENTARFELT
 
 

Les de siste sakene om utstyr

Klassikeren: Camelbak

Klassikeren: Camelbak

Handsfree for de tørste.

Test av lette barnesykler

Test av lette barnesykler

En lett sykkel øker gleden og aksjonsradiusen til de minste tohjulstrafikantene. UTE har testet fire slankede sykler med 20 tommers hjul.

Test av smørefrie fjellski

Test av smørefrie fjellski

Har du opplevd at skismurningen ikke gir nok feste, eller at blåswixen gnis av i møte med harde skavler og tunglastede fjellski? Smørefrie ski kan være et bra alternativ.

Hvilken sykkel går du for?

Hvilken sykkel går du for?

Sykling har aldri vært mer i skuddet enn nå, men hvilken sykkel skal du velge? UTEs sykkelekspert Sjur Melsaas guider deg gjennom jungelen.

Lette toppturstøvler

Lette toppturstøvler

Skistøvler i vektklassen på en drøy kilo er det perfekte til toppturer.

GUIDE: FELLESKI

GUIDE: FELLESKI

Velkommen til en ny og enklere langrennsverden.

 

Les de siste sakene fra Magasin

Den vanskelige gruppedynamikken

Den vanskelige gruppedynamikken

TOPPTURFEBER (S2E5): Hvem blir sjef, hvor mange er mange og hva slags folk vil du absolutt ikke ha med på tur?

10 grunner til å velge el-sykkel

10 grunner til å velge el-sykkel

Er du litt nysgjerrig eller kanskje litt i tvil? Her er noen gode argumenter for å skaffe deg en elsykkel.

Den første fjellturen med elsykkel

Den første fjellturen med elsykkel

Omkranset av storslåtte fjell og fantastisk kulturlandskap fant vi stillheten på tur. Med elsykkel som transport bort, opp og inn i eventyret.