URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 1
ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum 2

1URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 2ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum

Kebab fra bålet

VILLMARKINGEN (EP3): Innsikt om bål, kebab og matlaging på en steinhelle. Sett deg ned og følg med.

Fredag 14. oktober 2016 kl.07:00

Minimale inngrep i naturen og sporløse avtrykk fra bålplassen er egentlig en annen episode av Villmarkingen, men prinsippene er brent godt fast i offiserens ideologi om friluftsliv, så når han steller i stand ute-kebab på pinne og kjøtt stekt på en steinpanne, kan det lønne seg å følge godt med. Det drypper kloke beslutninger fra årevis med erfaring i felten fra programleder Matt Skuse. Ikke bare lager vi mat, men vi skal også se hvordan han etablerer en skånsom bålplass skalert for matlaging og hvordan bålet både tennes og holdes i live. 

VILLMARKINGEN

EPISODE 1: Når alt blir vått

EPISODE 2: Lag din egen luksusseng

Nye episoder av Villmarkingen legges ut på utemagasinet.no hver fredag fremover. 

LES OGSÅ: Offiser Villmark

SE OGSÅ: Norske padleperler

SE OGSÅ: Slik blir du en bedre fotograf

SAMLESIDE FOR VILLMARKINGEN

MATT SKUSE

Marineoffiser Matt Skuse tar rollen som programleder i Villmarkingen. En slags overlevelses-inspirert serie der han deler sine erfaringer om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Kullos - luktfri, usynlig og dødelig

Hvordan kan en primus være trygg det ene øyeblikket og bli en dødsfelle når du setter en kjele over?

Et skjebneår for reiselivet

Et skjebneår for reiselivet

Den etiske siden av reiselivet byr på større utfordringer. Stadig flere reisende har begynt å reflektere over hva man kan gjøre, skriver Arild Molstad i denne kronikken.

Test av varmt ullundertøy

Test av varmt ullundertøy

Selv om du ikke har noe imot å være ute i kulda når det knaker i snøen, er det godt å vite at du er kledd for å takle minusgrader. Vi har testet ullundertøy for de kaldeste dagene.

Himmelen er ikkje alltid blå

Himmelen er ikkje alltid blå

Mine praktfulle landslagskollegaer i randoneè Lars Erik Skjervheim og Glenn Tore Løland sankar meter på ski i høgda i Italia, medan eg studerar, irriterar, forbannar og funderar over mine mindre vakre bein som no har slått seg vrange.

Les mer på UTE-bloggen
Toppturfestivalene i 2017

Toppturfestivalene i 2017

Toppturinteresserte har fått mange festivaler å velge blant. Her får du oversikten.

Primus-middag

Primus-middag

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få nokre heilt nye oppskrifter til utprøving.

Ni fantastiske reisemål

Ni fantastiske reisemål

Kanskje står noen av disse stedene på din bucketlist?

Skiglede for de minste

Skiglede for de minste

Fart. Lek. Kontroll. Kos. Selvsagt er slalåm en sport for de aller minste.

En venn av fri natur

En venn av fri natur

Nils Faarlund kan virke streng. Det er godt ment.