URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 1
ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum 2

1URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 2ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum

Kebab fra bålet

VILLMARKINGEN (EP3): Innsikt om bål, kebab og matlaging på en steinhelle. Sett deg ned og følg med.

Minimale inngrep i naturen og sporløse avtrykk fra bålplassen er egentlig en annen episode av Villmarkingen, men prinsippene er brent godt fast i offiserens ideologi om friluftsliv, så når han steller i stand ute-kebab på pinne og kjøtt stekt på en steinpanne, kan det lønne seg å følge godt med. Det drypper kloke beslutninger fra årevis med erfaring i felten fra programleder Matt Skuse. Ikke bare lager vi mat, men vi skal også se hvordan han etablerer en skånsom bålplass skalert for matlaging og hvordan bålet både tennes og holdes i live. 

LES OGSÅ: Offiser Villmark

SE OGSÅ: Norske padleperler

SE OGSÅ: Slik blir du en bedre fotograf

SAMLESIDE FOR VILLMARKINGEN

MATT SKUSE

Marineoffiser Matt Skuse tar rollen som programleder i Villmarkingen. En slags overlevelses-inspirert serie der han deler sine erfaringer om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

NÅR SNØEN SMELTER (EP6): Makan til overnattingsplass skal du lete lenge etter. Ole Kristian Strøm og Christine Titland slår opp teltet på Kjerringkjeften i Hemsedal.

NAIVT NATURTALENT

BOKANMELDELSE: Akademisk øvelse i avmaktens tid.

Lysefjorden på langs

I et av Norges mest besøkte turområder tok vi fatt på en reise fra dalbunn til høyfjell. Blant de storslåtte naturopplevelsene fant vi noe spesielt. Oppskriften på lykke.

Siste saker

Årets Eventyrer 2018 er i gang

Hvem fortjener prisen i år?

Har du gått Norge på langs?

Haukeliseter Fjellstue inviterer til storsamling for NPL-ere.

BOKANMELDELSE: GRØNNE SKIFTER

Overraskende oppvekstskildring om Natur og Ungdom, jubilanten som nekter å bli voksen.

Smakfull fiskegryte

Nyt lange sommarkveldar på eit svaberg, med gryta putrande på primusen.

Atlanterhavsroerne nærmer seg halvveis

Rune Malterud og Stian Aker passerte nylig 1000 nautiske mil.

16 observasjoner fra Romsdalseggen

Første gang vi gikk turen over Romsdalseggen, var den en nyhet. Sist sommer var tida kommet for å dra tilbake på familietur. Her er noe av det vi la merke til.