URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 1
ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum 2

1URBAN MENY: Kebab på pinne, laget over naturvennlig bål, skalert etter behovet. Bilde: Christian Nerdrum 2ALTERNATIVT: Opptenningsmassen får offiseren ved å skrape av en granpinne. Bilde: Christian Nerdrum

Kebab fra bålet

VILLMARKINGEN (EP3): Innsikt om bål, kebab og matlaging på en steinhelle. Sett deg ned og følg med.

Minimale inngrep i naturen og sporløse avtrykk fra bålplassen er egentlig en annen episode av Villmarkingen, men prinsippene er brent godt fast i offiserens ideologi om friluftsliv, så når han steller i stand ute-kebab på pinne og kjøtt stekt på en steinpanne, kan det lønne seg å følge godt med. Det drypper kloke beslutninger fra årevis med erfaring i felten fra programleder Matt Skuse. Ikke bare lager vi mat, men vi skal også se hvordan han etablerer en skånsom bålplass skalert for matlaging og hvordan bålet både tennes og holdes i live. 

LES OGSÅ: Offiser Villmark

SE OGSÅ: Norske padleperler

SE OGSÅ: Slik blir du en bedre fotograf

SAMLESIDE FOR VILLMARKINGEN

MATT SKUSE

Marineoffiser Matt Skuse tar rollen som programleder i Villmarkingen. En slags overlevelses-inspirert serie der han deler sine erfaringer om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

    Nybegynneren

    For fem år siden kunne ikke Amy Mir gå på ski. Nå planlegger hun en 750 kilometer lang tur alene. 

    Kan du skøyteteknikkene?

    GOD PÅ LANGRENN (EP4): Padling, enkeldans og dobbeldans. Slik får du korrekt skøyte-teknikk.

Siste saker

Verdscup i flotte fjell og fin natur

Verdscup i flotte fjell og fin natur

Det heng skifeller over kvar ein stol, sure innersko har sett sitt preg på gangen vår og sjokolade dominerar kjøkkenet. 5 veker med trening, konkurranse og reiser er i gong og alt er som det skal vere.

Les mer på UTE-bloggen

20 skirenn for vinteren

Hva med å prøve deg på et uhøytidelig renn i vinter? Her er 20 gode alternativer.

ABC til 113

Hva skjer i den andre enden hvis du er til fjells og må ringe 113?

Siste saker

Test av Silva Exceed 2XT

Bli lys – og det ble lys.

Lange renn

Turrennsesongen er godt i gang. Det er slett ikke bare for hardhauser. 

Topptur til Skåla

Hva med en nedkjøring i soloppgang fra Skålabu på toppen av Skåla? Sjekk filmen og drøm deg bort!

Ei rute blir til

Ei rute blir til

Tanzania skulle vera eit av to land i Afrika kor eg så å sei berre skulle sykle igjennom.

Les mer på UTE-bloggen

Toppturfestivalene 2018

Her er oversikten over årets festivaler, camper og kurs.

En fjellodyssé

Stram randostøvlene av karbon: Nå kommer det hypermoderne friluftslivet.