KREVENDE SITUASJON: Når du skal ta bilder som dette, er det ikke spesielt hensiktsmessig med stort og tungt kamerautstyr. Bilde: Kristin Folsland Olsen 1
NOE MÅ BLI HJEMME: Kristin Folsland Olsen er en aktiv fotograf og må nesten alltid gjøre kompromisser. 2

1KREVENDE SITUASJON: Når du skal ta bilder som dette, er det ikke spesielt hensiktsmessig med stort og tungt kamerautstyr. Bilde: Kristin Folsland Olsen 2NOE MÅ BLI HJEMME: Kristin Folsland Olsen er en aktiv fotograf og må nesten alltid gjøre kompromisser. 3LETT, MEN USTABIL: En såkalt «gorillapod» er ofte nok.

Friluftsfotografens beste tips

NATURFOTOSKOLEN (SP5): Hva gjør du med batteriene i kulda, hvor oppbevarer du kamera og hva trenger du av utstyr og optikk for turen?

Naturfotografer er stort sett i bevegelse, og står derfor alltid ovenfor dilemmaet om hvor mye utstyr de skal ha med seg. De fleste vil i prinsippet gå så lett som mulig, uten at det går på bekostning av resultatet. Hvor går krysningspunktet? Programleder Kristin Folsland Olsen har noen tanker om det. Hør også hva hun har å si om batterier, oppbevaring av de, stativbehov og valg av linser.  

SE OGSÅ: Lærer oss å ta gode naturbilder

SE OGSÅ: Norske padleperler

SE OGSÅ: Villmarkingen

LES OGSÅ: Granheim årets eventyrer

Serien er laget av Høyde media.


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

    Grav deg ned!

    Det må ikke være en nødsituasjon. Ta deg tid til å lage en lun bolig i vinterfjellet.

    Sidelengs i bakken

    – Vi vil kjøre snowboard, sa barna på 5 og 8.

Siste saker

Barske gleder

Det er mange historier fra de gangene det nesten gikk galt. Denne gangen handler det om en pulk-konkurranse i februar over Hardangervidda, om å se opp til en venn som ligger nede og om å tro litt på at det fortsatt finnes helter.

Slik holder du varmen

Ingen liker å være kald på tur. Det er mange knep du kan gjøre for å unngå å fryse når du er en hel dag ute.

Transcavallo 3 dagar til ende

Transcavallo 3 dagar til ende

I eit land der Randoneè ikkje er ein mosjonsidrett men toppidrett, og kor utøvarane er stjerner som Jansrud og Bjørgen. I Italia leikar dei ikkje topptur eller randoneè!

Les mer på UTE-bloggen

Siste saker

Se min LUE

I New Yorks bitende januarkulde ble øreklafflua redningen for pianist Bugge Wesseltoft.

Ei eventyrleg boble

Ei eventyrleg boble

Dagane ruslar og går. Måndag elle laurdag, kvar dag er lik. Verken laurdagsgodtrier på laurdagskvelden eller blåmåndag fyrst i veka. Mykje har hendt oss her me flyt rundt i vår vetle boble på stadige eventyr.

Les mer på UTE-bloggen

Proffens valg: Felleski eller smøreski?

GOD PÅ LANGRENN (EP5) - Spørsmålet mange stiller seg når det kommer til felleski er: om og når proffene kommer til å ta de i bruk.

I Europatoppen

Vi dro til Kaukasus, nærmere bestemt Elbrus, og fikk skikjøring i vakre, øde daler, høydesyke og russisk militærdisiplin i en pakke.

Mørketidskval

Spekkhoggerne kom tilbake til fotograf Audun Rikardsen i år også.

Grav deg ned!

Det må ikke være en nødsituasjon. Ta deg tid til å lage en lun bolig i vinterfjellet.