AKTUELLE MED NY PROGRAMSERIE: Markus og Inge Wegge er fostret opp på frisk luft. Nå kommer webserien der Utemagasinet sine lesere og seere skal få nytte av det de har lært. 1

1AKTUELLE MED NY PROGRAMSERIE: Markus og Inge Wegge er fostret opp på frisk luft. Nå kommer webserien der Utemagasinet sine lesere og seere skal få nytte av det de har lært.

Brødrene Wegge med ny programserie

PÅ NATURENS PREMISSER, DEL 1/8: I samarbeid med Utemagasinet, lanserer Markus og Inge Wegge en programserie som skal gjøre oss bedre rustet til å være ute i naturen.

Første innslag handler om planlegging av turen. Før du begynner å pakke til turen, må det lages en plan. Gode råd kommer kjapt fra Wegge-gutta som gjerne begynner neste tur med overhaling av utstyr som viser seg å ha blitt ødelagt fra forrige utflukt. Reiser du i lag, er det mye utstyr som kan være felles i gruppa, men det meste er personlig. I filmen kan du selv se tipsene om hva du ikke bør glemme og ting som kommer godt når livet forflytter seg utendørs. Alt fra nyttig, mindre nyttig og helt unyttig, men likevel svært hyggelig. 

MARKUS OG INGE WEGGE

Deres korstog mot forbrukersamfunn og forurensning begynte lenge før Inge gjorde etternavnet kjent gjennom prosjektet Nordfor sola, der han og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Prosjektet ble til en film som har høstet mer enn 20 internasjonale priser. Senere kom storebror Markus og Håkon også i fokus med prosjekt Bjørnøya. Konseptet var i samme ånd, med mål om å leve mest mulig av naturen. Lek, surf, klatring, ski og snowboard sto på agendaen med et alvorlig bakteppe av miljøvern. Også denne ekspedisjonen ente opp på kino. Filmen heter Bjørnøya. 

– Hva håper dere folk vil sitte igjen med etter å ha sett serien? 

– Vi håper at publikum får lyst til å dra ut i naturen, og at tipsene gjør dørstokken litt lavene. Når en bruker naturen får man også kjennskap til den, slik at folk får lyst til å ta vare på den, fortsetter Inge.

LES OGSÅ: Bjørnøyabrødrene

SENDEPLAN

10. august: Planlegging

17. august: Allemannsretten 

24. august: Pakking 

31. august: Teltkos 

7. sept: Mat 

14. sept: Åpen himmel 

21. sept: Teltplass

28. sept: Reparasjon


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Test av kjelesett

Vi har testet kjelesett for deg som skal ha med både den ene og fjerde på tur.

Sommerens ungdomscamper

Sommer og skolefri åpner opp mulighetene for å gjøre noe av det du liker aller best, eller kanskje prøve noe helt nytt.

En helgekriger i verdensklassen

TOPPTURFEBER (S2E4): Er det virkelig mulig for en vanlig mann å få med seg alt dette i løpet av en vintersesong? Nei. Bård Smestad er en helgekriger i en klasse for seg. Se og hør ham fortelle om noen høydepunkter.

Siste saker

Eit 24 timars verdsrekordforsøk

Eit 24 timars verdsrekordforsøk

24 timar, ein skibakke, 460 høgdemeter (hm) og 3 stk. Optimistiske sjeler frå start som etter kvart var meir og meir nedstemte.

Les mer på UTE-bloggen

Går for verdensrekord i helga

Malene Blikken Haukøy må gå mer enn 10 000 høydemeter på ett døgn skal hun sette verdensrekord – og det prøver hun på i helga!

KAKE PÅ PRIMUS

Denne deilige kaka lager du i turpanna!

Tustnastabben

Turtips for fjellrangleren på Nordmøre.

Padling på Tjøme

Turtips for padleren: Hui Rundt.

Hvilken type motor bør du gå for?

Elsykkel med hjulmotor eller krankmotor?