1

1Festival i med aktiviteter gir deg både i pose og sekk, og er noe av det beste som finnes! Sjekk alt du kan være med på i sommer. Foto: Vinjerock

Sommerens festivaler


Festival i fjellet betyr både vakker natur, gode konserter og fantastisk stemning på en gang. Her er noen av natur- og kulturfestivalene i sommer.

Utflukt, Trysil, 22. – 25. juni
Utflukt handler om sykkelopplevelser på noen av Norges flotteste stier, og passer for alle – uansett nivå, kjønn, alder og utstyr. Utflukt startet som et idealistisk treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002, og fra 2007 ble det årlige arrangementet organisert og tilrettelagt av Terrengsykkel med nærmere 300 deltakere. Utflukt har en sosial profil, hvor rammen rundt er vel så viktig som selve syklingen. Nerdequiz, filmer, grilling og musikk er noen av de utenomsportslige høydepunktene. 

EkstremsportvekoVoss 25. juni – 2. juli
Ekstremsportveko slipper små og store ekstremister løs 25. juni. Festivalen vokser for hvert år. Veko er også en ekstremleikegrind for store og små, der de kan boltre seg i superkule aktiviteter som klatrepark, vindtunnel, kajakkpadling og paragliding. For de bittelitt eldre, 60+-folka, er det satt opp Ekstrem eldrebuss med besøk til sportsarenaen og konkurransene, og tur til klatreparken. Ekstremsportveko er også en populær musikkfestival og byr på store navn innen pop, rock, reggae og funk.

LES OGSÅ: Alene på festival

Trænafestivalen, Træna, 6.-9 juli
Træna er en av landets minste kommuner med rundt 500 innbygere. På Husøy, hvor hvor denne musikkfestivalen finner sted, bor det omlag 400. Dagens festival ble første gang arrangert 2003. I fantastiske omgivelser er den en av Norges vakreste kulturarrangement. Om du ikke er fra området kan det å komme seg hit være et lite prosjekt i seg selv. Men det er litt av moroa, påstår arrangørene, som likevel stiller med busskorrespondanse med båtgaranti i år. 

Norsk fjellfestivalÅndalsnes i Rauma, 8. – 16. juli
Norsk fjellfestival i Romsdalen har siden starten i 1998 etablert seg som det største og viktigste enkeltarrangementet i Norge for friluftsentusiaster. Festivalkontoret finner du på Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes. I løpet av uka vil det bli ca. 150 arrangementer. Alt fra klatreturer på Romsdalshorn, Vengetind og Kvanndalstind til barnetur til Bispevannet. Det vil bli forskjellige klatrekurs både i tindesenteret og ute, friluftsgudstjeneste, matkurs, vinsmaking og elvevandring. Turer med elsykkel opp Trollstigen, yoga og kajakkurs. På kveldene blir det foredrag og konserter i tindesenteret og kulturhuset.  

Våt moro, Florø, 13. – 16 juli:
Den tredje sommerhelga i juli går Våt Moro av stabelen i Norges vestligste by – Florø. Festivalen blei første gang arrangert sommeren 2012. Her får du en stor menge aktiviteter under festivalen, både over og under vatn, og målet er at flest mulig skal få prlve seg på ulike aktiviteter for å senke terskelen for å være ute. På kveldstid er det klart for norsomheter og god stemning med «AfterSea» i festivalteltet.

VinjerockEidsbugarden i Jotunheimen, 20. – 23. juli
Årets Vinjereock stiller alltid med sterkt program med store navn rett fra det nasjonale artistklekkeriets ferskvaredisk. Internasjonale spennende stemmer, og våre beste musikere fra Norge. Me her får du ikke bare pop og rock-opplevelser. Festivalen byr jo selvsagt på fjelladrenalin også: Med Jotunheimen som tumleplass er Vinjerock et ypperlig utgangspunkt for gøyale friluftsaktiviteter – toppturer, klatrekurs, padlekurs, fotokurs, fisketurer og kitekurs.

Naturfestivalen, Ørsta på Sunnmøre, 22. juli – 5. august
En festival midt i smørøyet av Sunnmørsalpene. Her får du stor variasjon i aktiviteter, fjellturer og underholdning. Toppturentusiaster får testet grensene sine, barn og ungdom får prøve spennende aktiviteter, og de som vil rusle en tur på gamle stier i godt lag kan gjøre det. Kulturopplevingene er også en viktig del av Naturfestivalen, og dette gir en ekstra dimensjon til arrangementene. Er du i virkelig slaget kan du konkurrere i Saudehornet rett opp. 

Fugløyafestivalen, Bodø, 2. – 6. august
Fugløya er en perle av et klatreparadis, med et mangfold av klatreruter og buldreproblemer. Klatringen preges av velsikrede risslinjer i god granitt, samt buldring med mulighet for alle graderinger. Fugløya klatrefestival har en familievennlig profil der både små og store kan kose seg med klatring, buldring, lek og og bading på kritthvite strender, eller fjelltur i vakkert Nordnorsk kystlandskap. Hit kommer du kun med båt, men du får garantert god stemning!

Mimi Goes GlampingOperafestival i Sunnfjord, 18. – 20. august
Arier på fjorden! På Bygstad innerst i Dalsfjorden i Sunnfjord i Sogn- og Fjordane ligger Åmot Operagard. Som en relativt fersk tradisjon arranger Operagarden operafestivalen Mimí Goes Glamping som går av stabelen 18.–20. august. Ta med familien og opplev friske og frisinnede arier i kombinasjon med sterk natur og gourmetmat. Her kan du kombinere aktiviteter som båttur, kajakkpadling, baking, fluefiske, turgåing i samklang med natur og kultur. Sunnfjordmat tilberedt av lokale råvarer – rett fra havet og jorda, urter fra hagen, hjorten beiter på tunet. 

Klatrefestival, Nissedal, 25.-27. august
Den aller første klatrefestivalen under Fri Flyt skjer i år. I dag er Nissedal og spesielt Hægefjell en av Skandinavias mest populære klatredestinasjoner. Bare Hægefjell har mer enn 60 ruter, hvorav 54 er selvstendige. Du trenger med andre ord ikke klatre i kø, selv om parkeringen er full. Festivalen vil tilby kurs og guidede turer, både for ferske klatrere og for mer erfarne som ønsker lengre turer i fjellet. På kveldstid vil det bli lagt opp til lokale kulturelle innslag i regi av arrangør og av festivaldeltakerne. Stikkord er konsert, quiz, uformelle konkurranser og god stemning.

FjellfilmfestivalenGjendesheim, Jotunheimen, 8. – 10. september
Film og fjell, det beste av to verdener! Fjellfilmfestivalen 2017 dundrer i gang 8. september. Siden oppstarten i 2003 har festivalen hatt eventyrlig suksess med utsolgte festivaler og sprekt program. Årets program er sydd sammen av en ny filmsjef, og han har mye bra på gang. Selvsagt er det ikke bare film og foredrag. Med Gjendesheim som base har du muligheter til å være med på fellesturer eller gå selv, terrengsykling og mange spennende aktiviteter hele helgen.


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

  Guiden til guidene

  Guiden til guidene

  Lurer du på hvem du kan kontakte for å finne hjelp til de spreke turene du vil på i sommer? Her er oversikten.

  Kurs deg opp

  Kurs deg opp

  Å lære seg nye ting er alltid gøy, og hvorfor ikke bruke noe av sommeren på en aktivitet du ikke kan?

Siste saker

Øy for øy, tind for tind

Øy for øy, tind for tind

Reis til Færøyene før alle andre gjør det.

Annonseinformasjon UTE

Annonseinformasjon UTE

Magasinet UTE er Norges ledende, uavhengige friluftslivsmagasin, og gir leserne inspirerende og grundig journalistikk om friluftsliv på papir, nett, arrangement og video. UTE handler om å være UTE og gir din merkevare en effektiv og rimelig arena for å kommunisere med aktive UTE-folk. Et folkeslag det blir stadig flere av.

Jotunheimens mann

Jotunheimens mann

Morten Helgesen er lommekjent i Jotunheimen. Han gir oss sine beste turtips til sommerens fjellturer.

Basisstyrke for løperen

Basisstyrke for løperen

FØDT TIL Å LØPE (S3E3): Alle som løper bør drive med basisstyrke. Her får du noen gode øvelser.

Mitt fiolette skattekart

Mitt fiolette skattekart

ESSAY: Når vi mister villmark mister vi ikke bare steder å lengte til, steder å utforske, men også mange av fuglene, dyrene og plantene våre. Hvem forsvarer naturens interesser i drakampen om villmarka?

Koker vann i plastkopp

Koker vann i plastkopp

VILLMARKINGEN (S2E2): Plastkoppen smelter om du legger den på bålet, så hvordan kan du da koke vann i en kopp av plast?

Guiden til guidene

Guiden til guidene

Lurer du på hvem du kan kontakte for å finne hjelp til de spreke turene du vil på i sommer? Her er oversikten.

Kurs deg opp

Kurs deg opp

Å lære seg nye ting er alltid gøy, og hvorfor ikke bruke noe av sommeren på en aktivitet du ikke kan?

10 veier til helgelykke

10 veier til helgelykke

UTEs topp 10-liste med flotte helgeopplevelser!