1

1STILLE FØR STORMEN: Denne helga braker det løs på Turtagrø når verdens største toppturfestival går av stabelen. Arkivfoto: Martin Innerdal Dalen

– Overraskende bra føre i Hurrungane

Det er nysnø og flotte forhold i fjellet når verdens største toppturfestival starter torsdag.

– Snøen er fin! Vi kjørte renna på Austanbottstind onsdag, og der var det bra føre med godt grep i snøen. Nesten litt overraskende egentlig, med tanke på hvor mye vind det var tidligere i uka, forteller Espen Sollien på telefon fra Turtagrø. 

Torsdag sludda det på trappa ved hotellet, men været skal bli bedre mot helga, og det snør i fjellet.

– Det er ikke kjempemye snø i år, men det går an å gå på ski fra hotellet, sier Sollien.

Guider fra Breogfjell har vært i fjellet de siste dagene for å sjekke forholdene før 400 toppturentusiaster inntar Turtagrø de neste dagene, på det som har blitt verdens største toppturfestival.

– Det har kommet noe nysnø i høyfjellet de siste dagene, kombinert med mye vind fra øst/sør-øst. Det kan finnes ustabile fokksnøflak i sider mot vest og nord og høyt til fjells i nordvendte sider kan det fortsatt finnes vedvarende svake laget dypt i snødekket, sier tindevegleder-aspirant Øyvind Eek.

Den attende utgaven av High Camp Turtagrø startet torsdag. Festivalen, som har vokst seg til å bli verdens største toppturfestival, tar i mot over 400 deltagere i hjertet av Hurrungane. På dagtid er det tilbud om guidede turer og kurs, og på kveldstid så blir det blant annet foredrag, quiz, utendørs filmvisning av Supervention 2 – hvor deler er filma inn i Hurrungane– og konsert.


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Test av kjelesett

Vi har testet kjelesett for deg som skal ha med både den ene og fjerde på tur.

Sommerens ungdomscamper

Sommer og skolefri åpner opp mulighetene for å gjøre noe av det du liker aller best, eller kanskje prøve noe helt nytt.

En helgekriger i verdensklassen

TOPPTURFEBER (S2E4): Er det virkelig mulig for en vanlig mann å få med seg alt dette i løpet av en vintersesong? Nei. Bård Smestad er en helgekriger i en klasse for seg. Se og hør ham fortelle om noen høydepunkter.

Siste saker

Eit 24 timars verdsrekordforsøk

Eit 24 timars verdsrekordforsøk

24 timar, ein skibakke, 460 høgdemeter (hm) og 3 stk. Optimistiske sjeler frå start som etter kvart var meir og meir nedstemte.

Les mer på UTE-bloggen

Går for verdensrekord i helga

Malene Blikken Haukøy må gå mer enn 10 000 høydemeter på ett døgn skal hun sette verdensrekord – og det prøver hun på i helga!

KAKE PÅ PRIMUS

Denne deilige kaka lager du i turpanna!

Tustnastabben

Turtips for fjellrangleren på Nordmøre.

Padling på Tjøme

Turtips for padleren: Hui Rundt.

Hvilken type motor bør du gå for?

Elsykkel med hjulmotor eller krankmotor?