1

1STILLE NATT: Når mørket kommer tidlig, blir det lange, trivelige kvelder foran bålet. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

10 gode grunner til å lese MAGASINET UTE

Desember kan være den aller fineste tiden å tilbringe ute, når det nærmer seg slutten av året, eller begynnelsen på et nytt.

NYTT UTE

UTEs desembernummer fås kjøpt hos Narvesen. Som abonnent får du sju numre i posten, i tillegg til full digital tilgang på utemagasinet.no og tidligere utgaver.

Finn ditt tilbud

#1 JULESTEMNING. Det er godt med en tur ut av boksen i blant. Sett utenfra er Norge et fantastisk trygt, godt og vakkert land. Heldige er vi som kan forbinde jula med god mat, dufter, smaker, samhold og glede. Nå er det trendy å ta med naturen inn i stua. Samtidig er det noen som går andre veien, og flytter seg selv ut. Årets juleklang kommer fra Austheiene.

#2 JULEKALENDEREN. Vi vurderte helt ærlig å droppe den i år. Tenkte at folk var lei. Hørte rop om utstyrshysteri. Men så husket vi faren og sønnen som kom innom kontoret og hentet hovedpremien i fjor, en Norrøna Onepiece. De var så glade. De delte allerede på hverandres skiutstyr og ville dele på denne også. Å dyrke en hobby koster, det vet vi alt om. Derfor fortsetter vi med vår lange adventstradisjon. 

Følg UTEs julekalender 

#3 JULEGAVETIPS. Vi som har fulgt friluftsbransjen i noen år, ser hvordan flere produsenter har strammet seg opp for lage bra klær og utstyr på en bedre måte. Vi har lagt litt ekstra innsats i å plukke et knippe gaveideer som forhåpentligvis kan spare deg for tid på nettet og i butikker.

Gavetips til friluftsentusiasten

#4 MAT. Hvor avslappende er det ikke ­– nettopp i jula ­– med oppskrifter som inneholder mindre enn 25 ingredienser? Fra distriktskontoret vårt i Sogndal presenterer Sigrid Henjum sine vrier på kjente klassikere – som naturligvis kan nytes ute. Varm epletoddy – nam!

#5 FOLK. Det er Espen Nordahl sin visjon du skal huske om du beveger deg i skredfarlig terreng i vinter. Null omkomne, vi har ingen å miste. 

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Skredvarsleren 

#6 SYKKEL. Fordi virkeligheten i desember handler om mer enn snø og ski. Det er på sin plass å takke forfatter Geir Stian Ulstein for at han mestrer flere sjangre enn romankunsten.

#7 FAMILIETUR. Som en av de aller første reiselivsdestinasjonene i Europa ble Trysil tildelt merket for bærekraftige reisemål i 2013. Siden 2009 har de jobbet målrettet med lønnsomhet og energismarte løsninger. Vi dro til Trysil som turister, for å sjekke fasilitetene. Folk trenger folk. Turistdestinasjoner lever av sånne som oss.

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Vinter som bestllt 

#8 GODT BRUKT. Vår faste og populære spalte som hyller godt brukt utstyr. Ikke visste vi at det var så mye visdom i en riktig pakket sekk.  

#9 TEST. Målet vårt er ikke å selge flest mulig telt, men å hjelpe deg med å sortere og navigere i utstyrsjungelen. Et vintertelt er en investering du sannsynligvis ikke gjør så ofte. Les denne før du stikker i butikken.

 TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Gå i hi

#10 MESTRE FJELLET. Hva skal vi med framtiden om vi ikke har med oss historien? Naturen endrer seg, men noe står fast. Nils Faarlund insisterer på naturens egenverdi og den frie naturens gleder. Som han selv sier: Den går ikke ut på dato. 

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER:  Med varsomhet til den frie naturens gleder


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Kraftanstrengelsen

Iditarod-vinner Joar Ulsom innså det i år: Ingen har det lett i verdens hardeste hundeløp.

Test av Ortovox Merino Naturetec

Funksjonelle plagg laget i varmende merinoull – vi har langtidstestet Pordoi jakke og Piz Duleda bukse fra Ortovox.

10 enkle toppturer

På leting etter trygge skifjell? Her kan du få fine skiturer i påska.

Siste saker

Klær som varmer

Norske Heat Experience vil gjøre frossenpinner bedre rustet i vinterkulda med batteridrevne klær.

Naturens egen vidundermedisin

Mørketida er over i nord.

Påsketuren

Glem egg, snø og hyttevegg. Pakk påskesekken med tau, shorts og klatresko, eventuelt buldrematte.

Kvinnelige klatrepionerer

Therese Bertheau var ikke alene. Arne Larsen har skrevet bok om klatrekvinnene.

Om å ta leken på alvor

Jeg tror det er rom for lekenhet i de fleste tilværelser. Lekenhet kombinert med å være helt og holdent tilstede, skriver fjelløper Emelie Forsberg.

Sognefjordruta på ski

Rett vest for de mest kjente skiområdene i Sogn, er det et helt annet landskap som åpenbarer seg. Fri Flyt var med da Sognefjordruta ble gått for første gang.