1

1STILLE NATT: Når mørket kommer tidlig, blir det lange, trivelige kvelder foran bålet. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

10 gode grunner til å lese MAGASINET UTE

Desember kan være den aller fineste tiden å tilbringe ute, når det nærmer seg slutten av året, eller begynnelsen på et nytt.

NYTT UTE

UTEs desembernummer fås kjøpt hos Narvesen. Som abonnent får du sju numre i posten, i tillegg til full digital tilgang på utemagasinet.no og tidligere utgaver.

Finn ditt tilbud

#1 JULESTEMNING. Det er godt med en tur ut av boksen i blant. Sett utenfra er Norge et fantastisk trygt, godt og vakkert land. Heldige er vi som kan forbinde jula med god mat, dufter, smaker, samhold og glede. Nå er det trendy å ta med naturen inn i stua. Samtidig er det noen som går andre veien, og flytter seg selv ut. Årets juleklang kommer fra Austheiene.

#2 JULEKALENDEREN. Vi vurderte helt ærlig å droppe den i år. Tenkte at folk var lei. Hørte rop om utstyrshysteri. Men så husket vi faren og sønnen som kom innom kontoret og hentet hovedpremien i fjor, en Norrøna Onepiece. De var så glade. De delte allerede på hverandres skiutstyr og ville dele på denne også. Å dyrke en hobby koster, det vet vi alt om. Derfor fortsetter vi med vår lange adventstradisjon. 

Følg UTEs julekalender 

#3 JULEGAVETIPS. Vi som har fulgt friluftsbransjen i noen år, ser hvordan flere produsenter har strammet seg opp for lage bra klær og utstyr på en bedre måte. Vi har lagt litt ekstra innsats i å plukke et knippe gaveideer som forhåpentligvis kan spare deg for tid på nettet og i butikker.

Gavetips til friluftsentusiasten

#4 MAT. Hvor avslappende er det ikke ­– nettopp i jula ­– med oppskrifter som inneholder mindre enn 25 ingredienser? Fra distriktskontoret vårt i Sogndal presenterer Sigrid Henjum sine vrier på kjente klassikere – som naturligvis kan nytes ute. Varm epletoddy – nam!

#5 FOLK. Det er Espen Nordahl sin visjon du skal huske om du beveger deg i skredfarlig terreng i vinter. Null omkomne, vi har ingen å miste. 

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Skredvarsleren 

#6 SYKKEL. Fordi virkeligheten i desember handler om mer enn snø og ski. Det er på sin plass å takke forfatter Geir Stian Ulstein for at han mestrer flere sjangre enn romankunsten.

#7 FAMILIETUR. Som en av de aller første reiselivsdestinasjonene i Europa ble Trysil tildelt merket for bærekraftige reisemål i 2013. Siden 2009 har de jobbet målrettet med lønnsomhet og energismarte løsninger. Vi dro til Trysil som turister, for å sjekke fasilitetene. Folk trenger folk. Turistdestinasjoner lever av sånne som oss.

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Vinter som bestllt 

#8 GODT BRUKT. Vår faste og populære spalte som hyller godt brukt utstyr. Ikke visste vi at det var så mye visdom i en riktig pakket sekk.  

#9 TEST. Målet vårt er ikke å selge flest mulig telt, men å hjelpe deg med å sortere og navigere i utstyrsjungelen. Et vintertelt er en investering du sannsynligvis ikke gjør så ofte. Les denne før du stikker i butikken.

 TILGJENGELIG FOR ABONNENTER: Gå i hi

#10 MESTRE FJELLET. Hva skal vi med framtiden om vi ikke har med oss historien? Naturen endrer seg, men noe står fast. Nils Faarlund insisterer på naturens egenverdi og den frie naturens gleder. Som han selv sier: Den går ikke ut på dato. 

TILGJENGELIG FOR ABONNENTER:  Med varsomhet til den frie naturens gleder


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

    Nybegynneren

    For fem år siden kunne ikke Amy Mir gå på ski. Nå planlegger hun en 750 kilometer lang tur alene. 

    Kan du skøyteteknikkene?

    GOD PÅ LANGRENN (EP4): Padling, enkeldans og dobbeldans. Slik får du korrekt skøyte-teknikk.

Siste saker

20 skirenn for vinteren

Hva med å prøve deg på et uhøytidelig renn i vinter? Her er 20 gode alternativer.

Lange renn

Turrennsesongen er godt i gang. Det er slett ikke bare for hardhauser. 

Topptur til Skåla

Hva med en nedkjøring i soloppgang fra Skålabu på toppen av Skåla? Sjekk filmen og drøm deg bort!

Siste saker

Ei rute blir til

Ei rute blir til

Tanzania skulle vera eit av to land i Afrika kor eg så å sei berre skulle sykle igjennom.

Les mer på UTE-bloggen

Toppturfestivalene 2018

Her er oversikten over årets festivaler, camper og kurs.

En fjellodyssé

Stram randostøvlene av karbon: Nå kommer det hypermoderne friluftslivet.

Gå til urnene

Urner Haute Route mellom Andermatt og Engelberg er full av turer over vakre isbreer, nedkjøringer på urørte nordsider og overnattinger på idylliske fjellhytter. Vi fikk med oss alt – pluss kalde utedoer og en skremmende stor skredfare.

Oppskrift på festmiddag

Denne menyen kan du la deg inspirere av i 2018, forhåpentlegvis blir det mange festlege anledningar!

Opp El Capitan

Hvordan griper du egentlig an en 1000 meter høy fjellvegg?