Magasin

Sørlandet kaller

Sørlandet kaller

Den bløde kyststripe har over 1200 ruter fordelt på over 50 forskjellige klatrefelt. Her er tips for både nybegynnere, erfarne og for hele klatrefamilien.

Over havørnen

Over havørnen

Trænstaven ser utilgjengelig ut på avstand og virker skremmende på veien opp. Når du er på toppen av det 338 meter høye fjellet ytterst på Helgelandskysten, er det likevel ingen steder du heller vil være.

Tindeguttas historie

klatring Tindeguttas historie

Mye i norsk klatring har sitt utspring i studentenes tindegruppe i Trondheim. Nå har Nils Faarlund, Ralph Høibakk og de andre pionerene skrevet bok om de første årene.

Gode, grønne greier

Gode, grønne greier

Når du tek deg ein tur i skog og mark, er det mykje av det rundt deg du kan eta og nytta deg av. Her får du nokre tips til kva du kan plukka og bruka av det som veks attmed sti og vegkant.

TESTET: Storsekker

TESTET: Storsekker

Hvis det er en ting det er verdt å bruke en del tid på før du skal på tur, så er det å finne riktig sekk. UTE har testet åtte storsekker.

Islands 10 beste

Islands 10 beste

Glødende lava, varme kilder og store isbreer. Eventyrlandet Island gir deg følelsen av å være midt i en naturfilm, og det er enda bedre å oppleve alt på nært hold. Her får du vite hvordan du gjør det best.

Norges vakreste strand

Norges vakreste strand

Når du går barbeint på Bunesstranda i Lofoten, får du en følelse av å være i Stillehavet.

LEKELANDET

LEKELANDET

I vest, i havgapet, der skjer det noe. Små mennesker klatrer, hopper og svømmer i det iskalde vannet. Zoomer du litt tettere på, ser du at de leker.

Fjellgeita Odd

Fjellgeita Odd

Ifølge turvennene er han «Norges siste eventyrer» og «Norges sprekeste bestefar». Spør du Odd Eliassen selv, er han bare en som har vært «mye på tur». Møt mannen som er kåret til Årets Fjellgeit i UTE-portrettet.

Padleparadiset

Padleparadiset

Selv om det er kaldt i vannet, er Helgelandskysten Norges heiteste kajakkdestinasjon.

Brudeferden til Skårasalen

Brudeferden til Skårasalen

I pinsehelgen i fjor var det storbryllup på Sæbø. Bryllupsbildene ble tatt på selveste Skårasalen (1542 moh).

TURMAT: Ferske scones med brie og bær

TURMAT: Ferske scones med brie og bær

Fersk brødmat smakar alltid godt, og med god ost og ferske bær vert det uslåeleg. Raske scones passar fint til sein frukost på søndagen, til lunsj eller til kveldsmat.

Lytt til erfarne fjellfolk

Lytt til erfarne fjellfolk

TOPPTURSKOLEN (15/15): I siste episode av Toppturskolen har vi kryssklippa noen av Tindevegleder Jørgen Aamot sine beste tips og triks til ferdsel i fjellet.

Med Gjendine (4) over Besseggen

Med Gjendine (4) over Besseggen

Små føtter danser over Besseggen. Små fingre holder pappas hånd. Ei lita jente gjør noe stort. – Har vi gått like langt som til Amerika nå, pappa? spør hun. – Nesten, svarer jeg. Og feller en gledeståre over Gjende.

Les de siste sakene om utstyr

 • TEST: Terrengløpesko

  TEST: Terrengløpesko

  UTE har testet 15 par terrengløpesko for deg som vil løpe i skogen og på fjellet.

  Les mer
 • TEST: Turbatterier og solceller

  TEST: Turbatterier og solceller

  Uansett om du ligger langt inn i Himalaya og trenger oppdaterte værmeldinger og en satelittelefon med fulle batterier, eller om minstemann bare trenger en fulladet smarttelefon er... »

  Les mer
 • TEST: Lette sommertelt

  TEST: Lette sommertelt

  En telttur innebærer ofte tyngre sekk enn på en hytte til hytte-tur. Heldigvis finnes det mange gode og lette telt. UTE har testet sju av dem.

  Les mer
 • TEST: 15 fjellskisko

  TEST: 15 fjellskisko

  Gode skistøvler betyr mye for en vellykket fjellskitur. Så hva bør du gå for? UTEs fjellskiskotest fra 2012 er oppdatert med fem nye modeller, og en ny testvinner både i 75 mm- og... »

  Les mer
 • Klassikeren Camelbak

  Klassikeren Camelbak

  For et barn er det å drikke med sugerør ensbetydende med stas. Det samme kan sies om voksne som elsker å leke utendørs: Ser du en gjeng skikjørere på topptur eller stisyklister i... »

  Les mer
 • TEST: Vintersoveposer

  TEST: Vintersoveposer

  En forutsetning for en god natts søvn er at du holder deg varm, og i vinterhalvåret er det de store, gode posene som gjelder. UTE har testet 8 dunposer med komforttemperatur på ru... »

  Les mer

Les de siste sakene fra Magasin

 • Fy flate!

  Fy flate!

  Stabler av halvfeite, dvaske pannekaker forringer livskvaliteten. Glem for en gangs skyld syltetøyet. Men husk brennevinet.

  Les mer
 • Luksusturen

  Luksusturen

  Med kano på Atna kan du kombinere luksusliv og tur med ungene i flott natur.

  Les mer
 • Norges råeste hytte er åpnet

  Norges råeste hytte er åpnet

  Den Norske Turistforening sin hytte nr. 500, Rabothytta, har fått internasjonal oppmerksomhet for sin innovative arkitektur. Hytta ligger i Hemnes i Nordland.

  Les mer