Magasin

Slik unngår du gnagsår

Slik unngår du gnagsår

EKSPEDISJONSSKOLEN (EPISODE 7): Hva kan du gjøre for å både unngå og behandle gnagsår? Friluftsekspert og lege Erling Rosenstraum vet hvordan.

Sov godt ute!

Sov godt ute!

EKSPEDISJONSSKOLEN (EPISODE 8): God søvn er viktig – også på tur. Her får du noen søvnige tips om blant annet valg av sovepose og liggeunderlag.

Forfrysning og frostskader

Forfrysning og frostskader

EKSPEDISJONSSKOLEN (EPISODE 6): Russisk tolk og lege Erling Rosenstrøm gir en leksjon i forfrysning og frostskader –på norsk. 

Hold kontakt med omverdenen

Hold kontakt med omverdenen

EKSPEDISJONSSKOLEN (EPISODE 13): I nødsituasjoner er det ingen som angrer på at kommunikasjonsmidlene er i orden. Se og hør hva som funker når og hvor.

Atlanterhavsbuldring

Atlanterhavsbuldring

Ute i havgapet, med en av Norges største turistattraksjoner som nærmeste nabo, ligger kompakte steiner som bør lokke den dedikerte buldrer på tur.

Rangling i Romsdalen

Rangling i Romsdalen

Etter å ha blitt med Nils Nielsen på Bispen og Kvanndalstind i Romsdalen, er det lett å forstå hvorfor klatreguiden ikke tror det finnes bedre steder å jobbe med fjellføring enn akkurat her.

Tips fra de beste

Tips fra de beste

EKSPEDISJONSSKOLEN (EPISODE 14): Vi runder av Ekspedisjonsskolen ved å gi deg syv knallgode turtips fra noen av landets mest erfarne ute-mennesker.

Surfing gjennom Aurlandsdalen

Surfing gjennom Aurlandsdalen

Innerst i Sogn ligger en frodig, trang og vakker dal som tiltrekker seg tusenvis av turister hver sommer.

Transport av skadd person

Transport av skadd person

TOPPTURSKOLEN (14/15): Hvilke metoder kan brukes for flytte på en skadd person? Vi har ingen fasit, men et godt forslag som holder pasienten både varm og temmelig stabil.

Arktis på liv og død

Arktis på liv og død

Audun Rikardsen er en fotograf helt utenom det vanlige. Biologiprofessoren ved Universitetet i Tromsø har to ganger blitt kåret til årets nordiske naturfotograf.

Tidsklemmeløping

Tidsklemmeløping

Les utdraget fra Øystein Lies debutroman «Løp» – om hvordan joggebølgen tok en mann.

Norges Venezia

Norges Venezia

På det vestligste levende fiskeværet i Norge, Bulandet, får du store kajakkopplevelser kombinert med fiskelykke. Garantert.

Reinebringen (442 moh)

Reinebringen (442 moh)

Dette er en kort tekst om et lite fjell med en stor utsikt.

Testet: Lave terrengsko

Testet: Lave terrengsko

Å bytte ut fjellstøvlene med lave tursko er fristende med tanke på både vekt og komfort. UTE har testet sju aktuelle modeller.

Les de siste sakene om utstyr

  • TEST: Turbatterier og solceller

    TEST: Turbatterier og solceller

    Uansett om du ligger langt inn i Himalaya og trenger oppdaterte værmeldinger og en satelittelefon med fulle batterier, eller om minstemann bare trenger en fulladet smarttelefon er... »

    Les mer
  • TEST: Lette sommertelt

    TEST: Lette sommertelt

    En telttur innebærer ofte tyngre sekk enn på en hytte til hytte-tur. Heldigvis finnes det mange gode og lette telt. UTE har testet sju av dem.

    Les mer
  • TEST: 15 fjellskisko

    TEST: 15 fjellskisko

    Gode skistøvler betyr mye for en vellykket fjellskitur. Så hva bør du gå for? UTEs fjellskiskotest fra 2012 er oppdatert med fem nye modeller, og en ny testvinner både i 75 mm- og... »

    Les mer
  • Klassikeren Camelbak

    Klassikeren Camelbak

    For et barn er det å drikke med sugerør ensbetydende med stas. Det samme kan sies om voksne som elsker å leke utendørs: Ser du en gjeng skikjørere på topptur eller stisyklister i... »

    Les mer
  • TEST: Vintersoveposer

    TEST: Vintersoveposer

    En forutsetning for en god natts søvn er at du holder deg varm, og i vinterhalvåret er det de store, gode posene som gjelder. UTE har testet 8 dunposer med komforttemperatur på ru... »

    Les mer
  • Tok verden med storm

    Tok verden med storm

    Stormkjøkkenet på dette bildet er 62 år gammelt, men lever i aller beste velgående. Akkurat slik oppfinneren fra Jämtland håpet på.

    Les mer

Les de siste sakene fra Magasin

  • Barnas alper

    Barnas alper

    Vi tok med barna på sommerferie til Zermatt og Chamonix. Det ble topp stemning.

    Les mer
  • Høyt i Hurrungane

    Høyt i Hurrungane

    Nesten 150 år etter at Hurrungane ble valfartsmål for de første fjellklatrerne i Norge, fortsetter fjellene lengst vest i Jotunheimen å bergta nye turfolk. Og du trenger slett ikk... »

    Les mer
  • Tidenes tindemaraton

    Tidenes tindemaraton

    Sondre Kvambekk løp og klatret alle de 23 2000-meterstoppene i Hurrungane på et døgn. Vi tok en prat med den 23 år gamle supersprekingen.

    Les mer