Vet du hvor høyt du må gå før reiseforsikringen ikke gjelder?

1 Vet du hvor høyt du må gå før reiseforsikringen ikke gjelder?

Reiseforsikring for eventyrere

 

I UTE som er i salg fra tirsdag 25. mai kan du lese en stor test av reiseforsikringene som egner seg best for eventyrlige ferier. 

Oppdatert torsdag 24. juni 2010 kl.15:31

I denne nettsaken forklarer vi i først noen av begrepene som brukes i forsikringsvilkårene og som du må se om er inkludert i din forsikring. Deretter ser på hvilke aktiviteter de ulike selskapene ikke dekker. Hele testen og kåringen av den beste og billigste reiseforsikringen kan du lese i UTE som er i salg fra 25. mai. 

Reisesykeforsikring: Det kan være dyrt å bli behandlet på sykehus i utlandet. Reisesykeforsikring dekker utgifter til behandling, opphold, medisiner og hjemreise ved akutt sykdom og skade ved ulykker.

Reiseulykkesforsikring: Reiseulykkesforsikring sikrer deg ved ulykker i form av erstatning ved varig invaliditet, dekning av medisinsk behandling i etterkant og død. Vær obs på varierende omfang av aktiviteter som dekkes. Matforgiftning og insektbitt dekkes normalt ikke.

Reisegodsforsikring: Dekker bortkommet, stjålet, skadet eller tapt bagasje og gjenstander.  Ved tyveri og ran kreves at du har oppbevart av reisegods på en forsvarlig måte og anmeldelse av forholdet. Enkeltgjenstander som mobiltelefon, pc, gps, foto/video og kostbart sportsutstyr bør forsikres som verdigjenstander, men dekkes normalt til 15000 kroner. OM bagasjen er forsinket mer enn fire timer har du vanligvis krav på utgifter til klær og toalettartikler, eller nødvendig utstyr, opptil 2500 kroner.

Reiseansvarsforsikring: Om du kommer ut for rettslige krav/erstatningsansvar er det viktig å ha ansvarsforsikring i orden. Slike situasjoner kan oppstå når du påfører andre personer skade mens du er på feier.  Ved leie av bil eller annet motorkjøretøy gjelder ikke din reiseansvarforsikring, og du må derfor tegne forsikring på stedet.

Forsinkelsesforsikring: Dekker normalt utgifter ved innhenting av reiserute ved forsinkelser som skyldes værforhold, tekniske feil eller trafikkuhell osv på opptil 20000 kroner. Ved forsinkelser av fly får du normalt dekket 500 kroner per døgn, maksimalt 2000 kroner per person. Gjelder ikke ved reise til hjemstedet.

Avbestillingsforsikring: Hvis du skulle bli forhindret fra å reise på grunn av plutselig alvorlig sykdom, ulykke eller død i nærmeste familie, dekker avbestillingsforsikringen dine kostnader, normalt fra 30 000 – 50 000 kroner. Inkludert i mange reiseforsikringer, men ikke alle. Vanligvis dekkes også avbestilt reise ved skade på egen bolig ( brann, innbrudd eller vannlekkasje) som krever at du må være til stede.

 

AKTIVITETER SOM IKKE DEKKES AV REISEFORSIKRINGEN 
EUROPEISKE: Trening eller konkurranse av kamp- eller selvforsvarssport, basehopping, uorganisert luftsport, stuntaktiviteter, motorsport og dykking dypere enn 40 meter.Forsikringen kan utvides til å gjelde på ekspedisjoner, og Europeiske definerer ekspedisjon som reiser til mer utilgjengelige områder, uten offentlig kommunikasjon, med dårlig infrastruktur og ofte med behov for spesialutstyr/spesialutrustning. Det betyr at klatring/trekking i Himalaya og lignende områder, samt alle reiser til arktiske strøk (ikke charterreiser) være omfattet av betegnelsen ekspedisjon.

GOUDA (Super): Dekker alle reiser og aktiviteter, bortsett fra konkurranse og trening av kampsport, basehopping og vitenskapelige ekspedisjoner. 

GJENSIDIGE (Flexi): Boksing, basehopp og dykking dypere enn 40 meter dekkes ikke. Ekspedisjoner til Arktis, Antarktis, Grønland og Himalaya dekkes ikke. Kan tegne ekstra forsikring for ekspedisjoner. 

TERRA (Reise pluss): Boksing og kampsport, strikkhopping, basehopping, parasailing og flyging av mikrofly eller lignende luftsportsaktiviteter dekkes ikke. Det gjør heller ikke super-G eller utforrenn, dykking dypere enn 40 meter,  fridykking dypere enn 10 meter, motoriserte løp eller trening til dette. Med ekspedisjoner menes reiser til mer utilgjengelige områder, uten offentlig kommunikasjon, med dårlig infrastruktur og ofte med behov for spesialutstyr/spesialutrustning og/eller over 4.000 moh. For eksempel vil klatring/trekking i Himalaya og lignende områder samt alle reiser til arktiske strøk (ikke charterreiser) være omfattet av betegnelsen ekspedisjon. Derav dekkes heller ikke omkostninger ved rednings-/leteaksjoner.  Forsikringen dekker ikke utgifter ved høydesyke eller annen sykelig tilstand som skyldes opphold i høyder over 4.000 meter.

SPAREBANK 1 TOPP FORSIKRING: Forsikringen dekker ikke organiserte idrettskonkurranser eller trening til slike, boksing, bryting, judo, karate og annen kamp- og selvforsvarssport, fjellklatring, dykking dypere enn 40 meter, trening til, eller deltakelse i, hastighetsløp med motorkjøretøy eller båt, seilflyging med mikrolette og ultralette fly, fallskjermhopping, basehopping og paragliding og ballongflyging. Det presiseres også at forsikringen ikke gjelder: deltakelse i ekspedisjon og oppdagelsesreise, det vil si en reise som krever større og spesiell utrustning for et bestemt formål eller reiser med framkomstmiddel som ikke er vanlig på stedet og som innebærer en ekstraordinær risiko Sparebank1 dekker  ingen ekspedisjoner, eller ønsker å gi utvidelse av forsikringen mot for spesiell risikoaktivitet.

TRYGV VESTA (Reise ekstra): Forsikringen dekker ikke; basehopp og strikkhopp, flyving med mikrolette og ultralette fly, boksing, bryting, judo og karate eller annen kamp- og selvforsvarssport, utøvelse av motoridrett med bil, motorsykkel, snøscooter og båt, utøvelse av profesjonell idrett, opphold i høyder over 4000 meter og ekspedisjoner, yrkesdykking, dykking uten gyldig internasjonalt sportsdykkersertifikat (PADI, CMAS, NAI) for den aktuelle dybden. Trygvesta tilbyr ikke å utvide forsikring til å omfatte ekspedisjoner.

TRAVEL GUARD: Forsikringen dekker ikke asehopping og uorganisert luftsport. Sports- og fritidsdykking under 40 meter, boksing, bryting, judo, karate og annen kamp- og selvforsvarssport eller trening til dette. Motorsport som utøves i konkurranser og trening til dette. Stuntaktiviteter, samt sport, idrett og ekspedisjoner som gir forsikrede inntekt eller sponsormidler på mer enn 1 G per år. Høydesyke eller annen sykelig tilstand som skyldes opphold i høyder over 4000 meter. Travel Guard tilbyr ikke å utvide sin forsikring til å omfatte ekspedisjoner. 

Les hele testen i UTE som er i salg fra 25. mai.  

 

 

 

Gikk du glipp av?

  Superparet!

  Superparet!

  Unge legender - for mange er Emelie Tina Forsberg og Kilian Jornet Burgada synonymt med nesten umenneskelige prestasjoner.
 Nå - som vil dyrke grønnsaker og lidenskap i Romsdalen.

  Slik feiret UTE-folket 17.mai

  Slik feiret UTE-folket 17.mai

  Se #liveterbestute-bildene her.

Les de siste sakene om utstyr

Den egentlige smøretabben

Den egentlige smøretabben

Det har gått sport i å smøre perfekt for dagens føre. Likevel kan den største tabben være gjort før du forlater smøreboden.

Slik holder du varmen

Slik holder du varmen

Ingen liker å være kald på tur. Det er mange knep du kan gjøre for å unngå å fryse når du er en hel dag ute.

TESTET: Bæremeiser

TESTET: Bæremeiser

Har du en bæremeis til mini'n, kommer du deg på tur overalt, og du får til og med plass til bagasje. Meisene kommer i mange varianter, og UTE har testet fem av dem.

Dette trenger du i sykkelsekken

Dette trenger du i sykkelsekken

Det er noen ting du alltid bør ha med på sykkeltur for å unngå lange fotturer i stive sykkelsko dersom uhellet er ute. Øyvind Aas, redaktør i magasinet Terrengsykkel, forteller deg hva.

TEST: Fjellbukser

TEST: Fjellbukser

En turbukse er ikke bare en turbukse, det kan være store forskjeller på ulike modeller og merker. Vi har testet 18 bukser som egner seg til turbruk både vår, sommer og høst.

Utstyrtips til sommerferien

Utstyrtips til sommerferien

Det du trenger og kanskje ikke trenger til friluftsferien. Hva med en soldrevet grill?

Les de siste sakene fra Magasin

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

Det får du svaret på her.

12 veier til helgelykke

12 veier til helgelykke

UTEs Topp 12-liste med flotte helgeopplevelser!

To kompiser. Ti fjelltopper. Tre dager.

To kompiser. Ti fjelltopper. Tre dager.

Målet var å bestige de ti høyeste toppene i Norge på tre dager, og selv om det er mørkt og vi er slitne, så er følelsen god – målet ble nådd.