Turutstyr for jenter

Det finnes en hel del utstyrsløsninger spesialisert for turjenter. Her er fem av dem.

Sist oppdatert 11. mai 2015 kl 10.13
turutstyr for jenter
SMART TURUTSTYR FOR JENTER: Det finnes en rekke smarte utstyrsløsninger spesialisert for turjenter. Menskoppen for eksempel. Illustrasjon: Nina Bellika

Tissetrakt

Visst kan du pisse stående. Med en tissetrakt kan du slå lens like kjapt som gutta, og det uten å få myggstikk eller frostskader på rumpa. Den passer også ypperlig på festival når du vegrer deg for å gå på de stinkende festival-toalettene. Det finnes mange ulike produsenter av tissetrakter.

Selv har jeg brukt GoGirl som man får kjøpt på Jentesport. GoGirl er laget av antibakteriell medisinsk silikon. Den er lett å brette sammen, og tar minimalt med plass. Den kommer i tillegg med en serviett og en liten pose for oppbevaring etter bruk om du ikke får vasket den med det samme.

Jeg kan anbefale å øve litt i dusjen før du tar den med på tur. Det kan nemlig bli litt sølete om du ikke helt vet hvordan den fungerer. Sjekk hvem som ble best i test da UTE testet tissetrakter.

Ullnetting

Jenter er ofte mer utsatt for å få frostskader enn menn, spesielt på lår og rumpe. Det handler blant annet om disse områdene er mer eksponert for kulde når vi må dra ned buksa for å tisse. I tillegg har kvinner mer fett på kroppen enn menn og derfor også dårligere blodsirkulasjon noen steder på kroppen.

Ullnetting er det perfekte ullundertøyet for både kvinner og menn. Nettingen gir mer luft mellom lagene. Luften varmes opp av kroppen, og holder deg varm. Det er det samme prinsippet som med dun. Ullnettingen er også hurtigtørkende.

Eneste aberet med den er at det lett fester seg småkvist og granbar i nettingen. Det er vanskelig å få ut og klør noe veldig.

Ull-BH

Ett sted på kroppen hvor vi kvinner har mer fett på kroppen enn de fleste menn – brystet. Eller brystene da. Puppene, melonene, jura, spenene eller hva du kaller dem.

Frosne pupper det siste vi trenger på tur, derfor er det så genialt med ull-BH. 

Menskopp

Mensen er alltid kjipt, men kanskje enda kjipere på tur. Hygienen er ofte dårligere enn hjemme. Forsvaret anbefaler kvinner å bruke tampong i felt. Jeg vil anbefale menskopp i stedet. Da slipper du å drasse med et lager av bind og tamponger i sekken, og ikke minst slipper du å dra med deg alt det brukte avfallet,  

Visste du at det på verdensbasis kastes 100 milliarder brukte bind og tamponger i løpet av et år? Det er sabla mye avfall! Menskopp er laget av medisinsk silikon eller naturgummi som settes inn i skjeden og samler opp mensvæske. Der kan den sitte opptil tolv timer. I motsetning til tampong, tørker ikke menskoppen ut slimhinnene.

Selv føler jeg at kroppen har det mye bedre etter at jeg begynte å bruke menskopp. Rengjøring gjøres ved å skylle koppen i vann etter at du har tømt den. Du er altså avhengig av rent vann når du bruker den på tur.

Holde hoftepartiet varmt

Mange av turene jeg har vært på har jeg slitt med at kroppen blir veldig kald om natta, selv om jeg sover i dunsovepose. Det er mye blod som sirkulerer gjennom hoftepartiet. Blir du kald der, blir du gjerne kald i resten av kroppen. I starten surret jeg alltid dunjakka rundt hoftene når jeg skulle legge meg. Etter hvert forsto jeg at jeg hadde et altfor tynt liggeunderlag.

Jeg var mest opptatt av å holde vekten på sekken nede. Det var en dårlig avgjørelse. Etter at jeg byttet til et tykkere liggeunderlag har jeg holdt varmen hele natten. Hoftene slipper unna kulda fra bakken.    

Publisert 11. mai 2015 kl 10.13
Sist oppdatert 11. mai 2015 kl 10.13
annonse
Relaterte artikler
Tana Spring test
Test av Barents Tana Spring

Dette er Barents Tana Spring

barents outdoor telt guideluke
Vintertelt og lufting

Slik fungerer guideluka

pakkeliste mat
Vinneren av påskekonkurransen 2024

Bendik: – Elsker pakkelister

barents snota ultralight 1  blått telt
Test av 3-sesongs telt

Test av Snota ultralight 1

marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Testet: Silva Free 3000 S

Test av Silva Free 3000 S hodelykt

Petzl Swift RL test 2024
Testet av hodelykter

Test Petzl Swift RL hodelykt

annonse
Ullgenser-trend

Hekta på ull

Testet: Lupine Blika RX4

Test av Lupine Blika RX4 Smartcore

åsnes tinde
Test av Åsnes Tinde anorakk

Test av Åsnes Tinde anorakk

Ydde Fjord anorakk dame test 2024
Test av Ydde Fjord

Test av Ydde Fjord anorakk

anorakk i ull houdini lana woman test
Test av anorakker

Test av Houdini Lana Ws

Houdini Shelter Anorakk test
Test av Houdini Shelter

Houdini Shelter Anorakk test

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen